Lördag- på’t igen

Med känslan av att det bara var några dagar sedan och inte mer än en vecka som jag tävlade sist gav Vicke och jag oss iväg till Dagstorportens ryttarförening idag.

Ett ”favoritställe” eftersom Vicke har gått relativt ”glofritt” där flera gånger och dessutom en stor och välskött anläggning med gott om framridningsplats osv.

Idag tävlade vi utomhus och det har vi inte gjort förut men Vicke fortsatte att inte titta på något- jätteskönt.

Medan jag hade en jättebra känsla när jag red fram till båda klasserna (bästa någonsin kanske) så kändes det som att Vicke blev seg när jag red LA:n och jag blev i min tur klämmig i stället för att ge drivande hjälper mer ”pang” och sedan sluta klamra mig fast med benen.

I MSV C:n kändes det bättre men där tyckte domaren att Vicke behövde gå fram mer så det syntes ju att han inte var så självgående som han är hemma.

63 och 60,7 procent var väl inget att skriva hem om men vår lägsta-nivå har ändå höjts kändes det som (sisteplacerad i MSV C:n hade 62,6 %) så jag är  nöjd.

Träna på är min melodi och försöka få en ännu mer självgående häst vilket kanske kan bli svårt att träna rent konkret på eftersom jag verkligen tycker att Vicke är det hemma.

Men även om han inte tittar på något just nu så behöver han ändå vara mer ”med mig” men gå för egen maskin.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gabriella

    Såg att dina tyglar blivit mkt kortare och att formen såg mkt bättre ut.

    Svara
    • Birgitta

      Tack, roligt att det syns.

      Nu ska jag ”bara” kocentrera mig på min gräsliga sits. Där finns en del att önska….

      Svara
      • Anonym

        Jag tyckte dock att det såg bra ut därifrån jag satt. Men det som är kul med ridning är ju all finslipning o vidareträning.

        Svara
  2. JohannaB

    En tanke, vet inte alls om det kan vara så, är att de självgående hästarna (min är också det) ibland rids med väldigt lite skänkel och att man därför inte alltid har kollat av att de verkligen TAR skänkeln när den läggs på eftersom de går iväg av sig själva och/eller så snart handen lättas av…
    Världens längsta mening, var du med på vad jag menade?
    Att det kan vara, som alternativ teori, inte att han behöver bli mer självgående utan att han behöver ta skänkeln på ett bättre sätt?
    Härligt med otittiga starter som kändes bra! Det är ju grunden i det, sen får man som du säger bara träna på tills det blir ännu bättre! 🙂 Nöjd blir man ju aldrig har jag märkt 😀

    Svara
  3. Hedwiginnan

    Du verkar inte vara överdrivet nervöst lagd även om det är tävling. Inte jag heller men den där lilla spänning jag brukade känna innan start överförde jag helt klart till Heddan som då blev lite introvert inne på banan och inte helt fram för skänkeln. Förra året släppte det för oss båda av någon anledning. Jag red mest för att ha kul och brydde mig inte så mycket om resultatet och red henne aningen öppen i formen. Heddan blev mycket gladare och mer energisk inne på banan. Det resulterade i att vi antingen var placerade eller kom bland de sista. :-)) Min tanke i det hela var/är att successivt få i hop formen lite bättre men behålla framåtbjudningen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>