Onsdag- fortsatt fokus

Idag i ridhuset fortsatte jag mitt arbete med sitsen och självgåendet hos Vicke och hade en väldigt fin känsla.

Jag har ju alltid tyckt att Vicke har en bra bjudning men när jag nu liksom ”håller koll” på den inser jag att det går att få honom att gå ÄNNU ”snärtigare”.

Även här handlar det så klart delvis om styrka- efter att ha fått bättre kontroll på bakbenen och formen så KAN jag kräva annat än den långsammare trav som jag red i för några månader sedan.

Det ska bli intressant att se hur mycket av denna energiska trav som jag kan bibehålla nästa gång tävlingsbanan äntras- jag måste nog acceptera att jag inte kan bygga Rom på en dag utan att det kanske blir lite bakslag.

Där handlar det också om att jag själv inte får fasta i att bli klämmig utan i alla fall försöka att hellre dänga till en eventuellt såsig häst med skänklarna.

Lätt i teorin men när man väl sitter där så vet jag av erfarenhet att man plötsligt kan bli helt paralyserad.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har också himla lätt för att bli klämmig, mest egentligen att jag är där och duttar hela tiden. När jag tränar är C stenhård på att påpeka det, även när jag ibland värmer upp och hon har ett annat ekipage kan hon se det i ögonvrån och säga till 🙂 Jag har dock blivit mycket bättre och kommer på mig själv rätt snabbt och slutar. Däremot längtar jag efter att hitta den energin som du verkar ha nu, alltså att det blir snärtigt ist för springigt eller segt. Jag har så himla lätt för att sluta rida, jag får till det och så slutar jag rida och får börja om från början igen. Så på Diego är det helt och hållet mitt fel att jag har problem med självgåendet, jag kräver det ju liksom inte, är inte ett dugg konsekvent. Jag tycker det är roligt när du berättar om din träning och allra helst när du varit iväg och tränat, suger åt mig och försöker få nya infallsvinklar. Kommenterar inte så ofta, men efter fredagsfilmstråden så gör jag det, det är ju faktiskt så att jag har intresse av de flesta av dina inlägg men det blir kanske mest kommentarer när det blir diskussion och det gillar ju jag 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>