Torsdag- jodå

Med tanke på att det bara var några dagar sedan som jag tävlade sist och att jag dessutom inte har hunnit träna mer än 2 pass på det här med bättre bjudning och min sits får jag nog säga att jag är väldigt nöjd med dagens 2 klasser, som vanligt MSV C:1 och LA:3.

Det ovanliga var att jag fick rida den svårare klassen först och att jag bara hade ca 45 minuter mellan mina starter vilket jag inte tyckte var optimalt men det var bara att tuta och köra.

Tävlingsplatsen låg inne i själva Malmö (!) utmed Ribersborg (havet) och jag trodde på förhand att detta skulle kunna resultera i en otroligt spänd häst beroende på ”stimmig miljö”.

Men jag hade inte behövt oroa mig- det var en jättefin och lugn tävlingsplats med stora ytor, inget alls att glo på ens om man heter Vicke och jag kan inte med bästa vilja påstå att han tittade på något!

Jag vet inte riktigt varför men framridningen till den första klassen kändes inte alls bra- Vicke marscherade inte på som jag ville och det var först de sista minuterna som jag fick en bra känsla som jag otroligt nog bibehöll under hela programmet.

Detta gjorde mig väldigt glad för i vanliga fall hade en dålig framridning högst troligt resulterat i en lika dålig (eller rent av sämre) ritt inne på banan men nu blev det alltså precis tvärtom- fantastiskt och precis det jag önskar mest om jag får välja, dvs hellre en bra känsla på banan än på framridningen- om man inte kan få båda delarna 🙂 !

64 % fick vi så vår lägsta nivå kryper långsamt uppåt även om det egentligen är farligt att bara stirra sig blind på procenten.

Och det har jag inte heller gjort idag för i LA:3 fick vi bara strax under 61 % men jag tyckte även där att känslan var helt ok och framför allt så fungerade bjudningen mycket bättre än förra helgen, både i denna och föregående klass.

Vicke släpptes i hagen redan runt 11.30 så det hela blev en ”snabb affär” och det kan vara skönt med sådana tävlingar också- dvs där inte precis hela dagen går åt till ridningen.

image

Inget att titta på för herr Vicke 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Va fint det ser ut där! Kul att procenten går uppåt. Det är det jag tycker är tjusningen med dressyr, man tävlar mot sig själv och får alltid något för pengarna det kostar att tävla, ett protokoll och en bedömning. Hade denna diskussion med en på träningen häromdagen, hon tyckte det var så sura pengar om hästen kanske vägrade ut sig på hopptävling och då påtalade jag fördelen med dressyren 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det var/ är en MYCKET fin tävlingsplats som jag tycker att fler klubbar borde kunna utnyttja (det är väl Malmö stads mark så det BORDE gå tänker jag).

      Rejäl framridning, plats för 3 banor med bra underlag osv.

      Visst…arrangören får ju ”släpa dit” allt som behövs för en tävling men det kunde kanske ändå vara värt besväret för Malmö-klubbarna och tex Burlövs ryttarförening som knappt har någon yta att ha egna tävlingar på?

      Svara
      • Anna

        Var också där och kunde också konstatera att det var en väldigt bra tävlingsplats. Mycket mindre att titta på än vad jag förväntade mig. Hade dock ”flytet” att tre lösa hundar lekte bredvid banan när jag startade. Man får se sånt som utmärkt miljöträning .

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>