Dagens (sömn)fråga

Nu när det börjar bli ljusare ute märker jag en tydlig skillnad i mitt sömnmönster: jag kan ganska lätt vakna av mig själv redan vid 5-tiden på morgonen!

Det inträffar aldrig under den mörka årstiden så säkerligen är det ju ljuset som styr detta.

Märker ni samma skillnad eller är ni alltid lika trötta/ pigga på morgonen?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Prick

  Ja det är väl ljuset som styr. Jag har en sån där lampa som ska ge liknande soluppgångs-uppvaknande och tror faktiskt att det fungerar. Lättare att gå upp fastän det är becksvart ute. Fast nu behöver man inte lampan. Så skönt med ljusa mornar och kvällar!

  Svara
 2. Dressyrtant

  Tyvärr, är jag både morgon och kvällstrött. Funkar som bäst mellan kl 11 och 14…

  Svara
 3. Anonym

  Vaknar inte tidigare, men det är definitivt lättare att stiga upp när det inte är mörkt, och framförallt inte kallt (här i GB följer inomhustemperaturen pretty much utomhustemperaturen! Men hoppas riva kåken och bygga ett rejält tyskt hus snart!!).

  Svara
 4. Frida

  Är alltid mer död än levande på morgonen men är ofta lite tröttare så här års eftersom det är så ljust och härligt på kvällarna så stannar jag gärna uppe lite längre och gör mkt mer på kvällarna. Finns nog inget som kan få mig morgonpigg haha!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>