Det värsta som finns

Idag undrar jag vad ni tror/ vet är det VÄRSTA era hästar vet?

Om jag ska svara på min egen fråga så verkar det som att det värsta Vicke vet är saker som fladdrar- i alla fall när man rider.

Nyligen hade någon, som antagligen ville fira något, stuckit ner små flaggor i marken och eftersom det blåste rejält så fladdrade dom synligt i vinden när jag skulle rida förbi.

”JAG VILL INTE” sa Vicke och kunde endast övertalas efter att en människa kom ut från sin trädgård och gick lugnande vid flaggorna så att Vicke fick se att man inte blev uppäten i deras närhet.

Men vad är era hästar livrädda för eller ogillar skarpt?

26 kommentarer Skriv kommentar

  1. S

    Min häst tyckte det mesta var helt ok UTOM robotgräsklippare som var det VÄRSTA han visste. Uschblä.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Am – får
    X – hörn och öppningar
    H – allt som dyker upp plötsligt (och sånt som dykt upp långsamt men han inte sett innan för han har gått i sina egna tankar)

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det där med ”allt som dyker upp plötsligt” känner jag igen.

      Det är mer än en rabattrensande människa som har skrämt slag på Vicke när de plötsligt har rest på sig för att räta på ryggen.

      Svara
  3. AU

    Min häst är extremt markskygg. När jag tävlade sist så brydde han sig inte om domarbord, blommor, soptunna i hörnet men någon hade – ve och fasa – tappat en siffra från sin nummerlapp i spånet (dvs en vit lapp i storlek ca 1 x 3 cm). Blotta åsynen av detta hästätande monster resulterade i tvärnit och stegringspiruett. Det ”roliga” är att om han har blivit rädd för något på marken (t ex en solkatt) och slängt sig så har han nästa varv i manegen ännu en sak att vara rädd för förutom solkatten nämligen de spåren som blev i manegeunderlaget när han slängde sig för solkatten. 🙂 Markskyggheten kan också resultera i spännande upplevelser när man ska rida från ett underlag till ett annat. Tävlade på ett ställe där inridningen skedde från gräs utanför banan till sand inne på banan… Inte populärt och jag tror det var lite svårt för domaren att bestämma sig för hur man dömer när hästen hoppar från A till X. 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det låter verkligen otroligt jobbigt och jag kan se scenariona du skriver om framför mig.

      Gissar att det är väldigt tålamodsprövande om inte annat…

      Svara
      • AU

        Hela den hästen är ganska tålamodsprövande men jag väljer att se det som att han har humor och när han fokuserar hela sitt alfabet av bokstavskombinationer på det han ska göra – dvs springa vackert på dressyrbanan – så är han fantastiskt fin. 🙂

        Svara
        • CeciliaL

          Haha, det later jobbigt AU!! Ojoj! Min kan vara litet konstig med ovantade mark-egenskaper – t.ex. om man rider pa en ridbana kan han helt ovantat gora en JATTEskyggning (sa man aker av) om det ar en fyrkantig tillplattad bit pa underlaget, dar ett hinder statt forut eller om han ser ett hjulspar. For det mesta ar han helt cool, men kan fa for sig konstiga grejor ibland och flyga i luften. Hispiga araber ar ju allmant kanda for att bli radda for sin egen skugga, och det kan han bli ibland, men inte sa dar okontrollerat hysteriskt livradd som han blir for fordon.

          Svara
          • AU

            Precis så gör min också när det gäller tillplattad mark på ridbanan, en liten hög med blommor på ängen osv… Vita boots på framhovarna är inte att tänka på om han är på det humöret, han kan dö av skräck när han ser sina egna fötter och det värsta av allt – de följer ju efter honom… 🙂

  4. Emelie

    Lukten av vildsvin, då vänder han tvärt, med vagn och allt!

    Annars är det att bli störd när han äter, då går man in till honom på egen risk…

    Svara
    • CeciliaL

      Oj, det later laskigt! Var lilla pyttiga skog har i overbefolkade GB ar nu totalt overbefolkad av vildsvin (som nagon slappte ut for 10 ar sen) som kryllar overallt. Det finns ingenstans for dem att ta vagen (det finns mkt litet skog i GB) sa de river nu upp overallt i byar och hagar MEN min hast bara stannar till, tittar stort, far giraffhals och nar jag skriker at grisarna forsvinner de och vi fortsatter lugnt. Tacksamt nog!

      Svara
  5. Eva i Lux

    Calvin som är varje veterinärs DRÖMpatient, hatar avvmaskning. Erkänner villigt att jag inte klarar av det själv.

    Prima: möte med ekipage av häst och vagn.

    Svara
  6. Minstral

    Diego är markskygg, rädd för bajsar, djupa spår m.m. Saker som dyker upp plötsligt hatar han och överreagerar verkligen. Jag måste jobba stenhårt med att aldrig själv titta åt det han blir rädd för och verkligen driva varje gång han fjantar sig. Därför ska jag starta en dressyrtävling med honom nu fast jag egentligen inte tycker vi är 100 % redo. De som har haft honom innan säger att hans låga procent beror på hans rädsla. Jag och C har jobbat stenhårt med att han inte får överreagera och jag vill helt enkelt se hur tramsig han är.

    Det där med avmaskning hatade Misty också, fick först bremsa örat för att kunna bremsa mulen och sen spruta in i munnen. Jag var överlycklig varje gång hon nollade på träckprov.

    Svara
  7. Johanna

    När man ändrar något så det inte ser ut som det brukar. Typ en parkerad bil på uteritten där det inte brukar stå en bil. Annars inga större draman kring något. Eller jo gråa fyrkanter typ skyltar, elskåp eller elstationer är också lite läskigt.

    Svara
  8. Birgitta

    Intressant att det som våra hästar avskyr kan variera så pass mycket?

    Avmaskning som några nämnde tycker Vicke (och även Messy) inte är det minsta läskigt medan den förstnämnde kan glo ögonen av sig i vårt egna ridhus??!?!

    Svara
  9. Bea

    Kossor. Min häst tycker dom är skitläskiga. Att möta älgar i skogen går superbra, men dessa kossor, som befinner sig innanför staket, är hästätande monster. Det och bli riden i regn, då är man inte populär, haha!

    Svara
  10. LenaLu

    Oj, vad ska jag börja med. Det värsta är nog ljud från klippmaskinen o större insekter som låter som en klippmaskinen eller insektsprejburksr som låter som enklippmaskin, ja det är nog värst. Sen kommer nog grisar, crossmotorcyklar, travekipage, barnvagnar. Detta är sto nr 1, sto nr2 – nä, kan inte komma på något hon är speciellt rädd för(lite räddibland är hon, hon är trotts allt en häst).

    Svara
  11. Prick

    Har man en häst som inte gillar avmaskning kan det vara idé att använda ett preparat som smakar äpple. Då brukar hästen bli glatt överraskad 🙂

    Svara
  12. Johanna

    Arga människor och spökiga/uppröra hästar, värst av allt är dessa 2 i kombination. Då blir min häst total-blockerad…

    Svara
  13. Petra M

    Robotgräsklippare är helt klart det värsta som finns enligt Wille. Han är även måttligt förtjust i crossar och fyrhjulingar som kör fort förbi.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>