Har ni favoritgrejer?

Idag skulle jag vilja testa en teori jag har på er:

Jag inbillar mig nämligen att ”man” oftast har ett fåtal ”favorit-schabrak”, eller lindor eller annat som man egentligen kan ha ganska många exemplar av men där man ändå nästan alltid bara använder ett fåtal.

Stämmer detta in på er eller inte?

På mig stämmer det i alla fall absolut in.

Även på den tiden då jag hade 10-talet schabrak använde jag oftast bara 2-3 stycken och skyndade mig att tvätta dessa så att jag kunde ”rotera” bland dom trots att det alltså fanns många fler på hög.

Nu har jag kanske 5 vardagsschabrak (och 2 till tävling) men använder ändå i princip bara 2.

Samma sak med lindor- jag har hur många par som helst men använder alltid samma par som jag tvättar snabbt när de är för smutsiga.

Jag har tidigare berättat om stallkamater som har över 20 schabrak och har förstått att detta inte alls är världsunikt men även dom vittnar om att en del schabrak aldrig lämnar stallskåpet.

Men hur funkar ni? Förnöjer omväxling eller har ni era favoriter som ni håller er till?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har absolut favoritschabrak men använder ändå alla eftersom jag sällan kommer till skott med att tvätta. När jag har cirka två rena kvar får jag köra en tvättdag. Därför jag bl.a. köpte av dig 🙂

    Svara
  2. Sandra

    Jag har många schabrak och visst blir det en tendens till att jag använder vissa mer än andra. Dock försöker jag ”tvinga” mig att rida med de andra med för variationens skull 😉

    Svara
  3. Prick

    Jag försöker köpa sånt jag vill ha 🙂
    Skiljer oftast mellan hemma-, träning- och tävlingsschabrak.
    Tävlingsschabraken blir träningsditon när de är lite slitna för att sedan vara hemmaschabrak till dess de hamnar i schabrakhimlen.

    Svara
  4. Åsa T

    När jag hade häst, var det så med det mesta jag ägde.
    Hade tävlingsschabrak och hemmaschabrak, och använde bara några få. Borstarna i hinken? Hade flera, använde kanske 2? spö, hade flera, men använde bara 1….
    Så det fanns en del att göra sig av med när hästen försvann…

    Svara
  5. jannike

    Jag har ca 15-20 schabrak och gillar alla mer eller mindre, de som jag börjar tycka är trista säljer jag, alla schabraken har matchande lindor så de följer med. Har dragit ner på tränsmängden till ”bara” 5 träns nu, ett rundsytt som dels var ett fynd för halva priset och även var min systers första fynd i falsterbo 😉 , ett specialbeställt från Xtreme Horsemakeover, tänkt som framtida tävlingsträns, Micklem multibridle, ett remontträns för variationen och ett till hackamoret.

    Svara
  6. Titti

    Har favoriter som jag sliter ut och sedan ge bort eller slänger! Köper nya tävlingsschabrak som jag har tills jag tröttnar på dom på tävling, då blir dom vardagsschabrak.

    Svara
  7. CeciliaL

    Jag har 3 identiska Nuumed lammullsvojlockar (vojlock battre an schabrak for distans) och ar totalt ointresserad av att fargmatcha lindor (som jag inte anvander) med schabrak. 15 st later bara jobbigt. Forsoker ha de grejor jag anvander, gor mig av med det jag inte vill ha, impulskoper inte speciellt heller utan jag koper vad jag behover. Blir tokig av for mycket prylar som bara ligger dar!!

    Svara
  8. johanna

    Har inte så många, kanske 10-tal till två sadlar. Har bestämt mig att om jag köper ett nytt ska ett gammalt kastas, ges bort, eller säljas. Så ca 5 per sadel för mig. Försöker använda det jag har köpt. Tidigare gick jag och sparade på nyinköpta fina grejjer, för att ha dem senare eller bara till träning. Nu tänker jag mer på att använda allt jag har köpt istället. Vi har däremot flyttat ganska många gånger så jag har inte speciellt mycket extra saker längre. Köper oftast heller inte på rea bara för att det är billigt…men det klart…..nån gång händer det också 🙂

    Svara
  9. Lindha

    åh Gud vad jag känner igen mig.. Har säkert ett 40 tal (!!!) och använder ca 5, varierar lite mellan olika favorit schabrak men oftast är de ca 5. Och jag kan inte sälja, jag är hopplös! Endå är jag på ständig jakt efter nya fina schabrak, måste ha någon oupptäckt sjukdom, schabraksjukan!

    Svara
    • Birgitta

      Tror att det är en ganska vanlig sjukdom faktiskt!

      Jag försöker hålla min i schack genom att sälja av schabrak om jag köper något nytt.

      Kanske också tur att vi har begränsat utrymme i sadelkammaren så man KAN helt enkelt inte ha hur mycket grejer som helst:) !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>