Dagens reflektion

raps

Så här års fascineras jag alltid över varför hästfolk tvunget måste ta kort på sina hästar (och oftast sig själv också) I böndernas rapsfält?

Som bonde hade jag INTE uppskattat nertrampad gröda bara för att någon vill ta ett ”fint” kort…..

Ställ hästen BREDVID fältet…det går väl lika bra?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. AU

    Man får väl utgå från att den typen av kort som tas i rapsfälten antingen tas i kanten eller att man har frågat om lov? Tycker det verkar jättekonstigt om folk skulle klampa rakt ut i ett fält för att fota? Finns det folk som har sådan otur när de tänker bara för att de ska ta ett snyggt kort?

    Svara
    • Birgitta

      Tja, hästen på bilder ser ju inte ut att stå i kanten av ett rapsfält och jag har sett en hel del liknande foton genom åren.

      Och att folk skulle vara korkade nog att ställa en så dum fråga till en bonde som ”får jag lov att trampa ner lite av din raps för att ta ett kort” tror jag absolut inte.

      Frågade för skojs skull en bonde vad han hade svarat om han hade fått frågan om foto-session i sitt rapsfält och svaret blev, precis som jag trodde ”absolut inte”.

      Svara
  2. JohannaB

    Men varför skulle man vilja ha hästen i ett rapsfält?
    Den blir ju totalt benlös, måste ju bli himla fult?

    Svara
    • Birgitta

      Ja, fråga inte mig men du som också har Facebook måste väl ha sett en del hästar stående ute i rapsen 🙂 ? Det har jag i alla fall men det kanske bara är i Skåne man har sådana idéer för sig 🙂 ?

      Svara
      • JohannaB

        Nä just raps odlas inte i norra Sverige.
        Visst händer det att jag ser ngn bild av en uppsatt ryttare på häst som galopperar i högt gräs, men det blir dåliga bilder tycker jag när det enda man ser är en benlös tjockis typ 😀
        Varför dölja benen när det man vill rent estetiskt är att få benen se så långa ut som möjligt liksom 😉

        Svara
        • Birgitta

          Nej, jag förstår det inte heller och dessutom är det ingen häst som i det fria skulle springa i just ett rapsfält (möjligen en havreåker ha ha ha).

          Svara
    • Anna-Kajsa

      Hos oss är rapsen ca 2 m hög, så det skulle inte bli så mycket alls som syns om vi skulle få för oss att göra något sånt!

      Svara
      • Birgitta

        Ha ha ha…jag konstaterade samma sak när jag körde till jobbet i morse- rapsen är så hög nu att den skymmer allt möjligt som man vanligtvis ser.

        Svara
  3. DRESSYRLIV

    Haha! Googlade flr skojs skull häst rapsfält. Minsann… Spana in bildresultatet. En anstormning med hästar i rapsfält och flickor i klänning. Jag får dock medhålla att färgerna i ett rapsfält är galet vackra och det blir mycket kontraster. Sedan kan man förstås ifrågasätta själva verket…

    Svara
    • Birgitta

      Jo men precis; det är säkert till 100 % pga rapsens FÄRG som ryttare släpar ut hästarna däri, rapsfält per se är ju jättevackra och jag har också tagit flera bilder på dom genom åren- dock utan mina hästar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>