Onsdag- upp och ner

På dagens schema stod uteritt och för min del kan det innebära 2 saker:

Antingen ett tämligen kravlöst pass där jag mer eller mindre ”bara” rider rakt fram i alla gångarter (ren ”rastning”) eller ett dito där jag försöker att få till lite mer jobb genom att rida i mer kuperad terräng, galoppera längre sträckor för att bygga kondition och kanske också galoppera på i ett friskare tempo.

Det sistnämnda kräver tyvärr lite eftertanke och planering eftersom merparten av vägarna runt anläggningen är helt plana grus eller asfaltvägar.

Det finns inga direkta backar att träna i (mycket synd) men dock en del kuperade stigar om man som nämnts planerar sin rutt så att man kommer till dessa.

Och det var det jag gjorde idag; travade och galopperade en hel del i små upp och nerförsbackar- det gäller att försöka göra det bästa av situationen.

Om man inte är bekväm (och också lite försiktig av sig) kan man absolut lasta in hästen och köra en kvart till bättre ridvägar men eftersom jag oftast rider ensam känns det inte helt säkert faktiskt.

Vicke är förvisso snäll men alla hästar KAN ju kasta av sina ryttare och jag ramlar ärligt talat hellre av i närheten av anläggningen än någonstans där Vicke dels inte känner igen sig och dels dit jag har kört med bil och släp.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>