Tävla i två grenar

Härom dagen kom vi att prata om ett av mina gamla hästminnen i stallet, dagen då jag åkte och tävlade på 2 olika tävlingar på samma häst vilket ni kan läsa om här ?!?!?!

Nu kanske jag inte tycker att man bör göra just så, dvs tävla 2 gånger på samma dag 🙂 men att tävla i olika GRENAR på samma häst är något jag tycker att fler borde prova.

I min värld är det tex inte det ovanligaste scenariot som någonsin har hänt att en hopphäst plötsligt tröttnar på att prestera på tävling och/ eller att ägaren av olika anledningar inte vill/ kan hoppa längre.

Har man då en häst som man vet går att tävla i dressyr är det väl ett alldeles utomordentligt alternativ att göra detta i stället för att sälja hästen och köpa en annan?

För övrigt är ju allsidighet något jag absolut förordar även om jag för egen del vill avvakta med fortsatt hoppning för Vickes del ytterligare ett tag till.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vill man träna mer mångsidigt men ändå ha dressyren i fokus är ju Working Equitation en perfekt gren att kombinera med.

    Svara
  2. Prick

    Jag rider fälttävlan så jag förespråkar förstås allsidig träning och tävling 🙂
    Och visst mår hästarna bättre av att göra olika saker, fälttävlanshästarna är bra exempel på det, många tävlar stora klasser i hög ålder.

    Svara
  3. Emelie

    Jag tycker det är intressant när hästar saluförs som allround när de kan både hoppa, rida dressyr och skuttat något terränghinder. Det är inte allround för mig. Kör in hästen med, då har du en riktig allround!

    Erkänner att jag själv inte har en allround, hoppa är han helt inkompetent på 😛

    Svara
    • CeciliaL

      Haller i och for sig med att en inkord hast verkligen vore den ultimata allroundhasten, men om man ska gora det maste man ju ha en massa extra prylar som man sen kanske inte anvander om man inte egentligen ar intresserad av korning! Jag koper ju inte en dressyrsadel bara for att skola min distanshast eller en hoppsadel for att skutta litet med honom. Kora in honom far begransas till tomkorning liksom!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>