Har du också en släpbankare?

Eller ska man i stället kalla det för en häst med väldigt god orienteringsförmåga?

Hur som helst som har Vicke börjat banka i släpet när vi närmar oss stallet, säg då vi är kanske 2-3 kilometer därifrån.

Heron utvecklade på sin tid samma ovana, även han började nästan utan undantag banka när vi befann oss på ett visst avstånd i förhållande till stallet.

Är detta något ni känner igen?

15 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  Hedwig gjorde det som unghäst när jag stod på Tullgarn. Varje gång vi svängde in i allén efter att ha varit och tränat började hon banka.
  Nu gör hon inte det längre.

  Svara
 2. Minstral

  Inte släpbankare men när vi var en kilometer hemifrån så började Misty alltid stå väldigt illa. Hela släpet gungade från att ha varit helt stilla 😉

  Svara
 3. Cristel

  Jag har en sån jag med. Hon lever rövare bak i släpet när vi kör förbi en särskild rondell

  Svara
 4. Prick

  Låter lite tråkigt men jag skulle i första hand rannsaka min körning vid just de platser hästen sätter igång med att slå.

  Svara
  • DRESSYRLIV

   Varför? Märkligt sätt att resonera på. Min häst började skrapa som en galning så fort jag körde in på en viss väg nära slutdestination. Och tro mig, jag kunde ha kört i fyra timmar och inte en skrapning i sikte. Då är det väl en oerhört konstigt att hästen ska börja skrapa på exakt samma fläck år ut och år in. För inte är det ju så att jag, exakt när jag kommer till den speciella vägen, gasar som en idiot eller svänger i hundranottio? Näe, jag menar bestämt att hästen vet att urlastning nalkas.

   Svara
   • Birgitta

    Instämmer till 100 %.

    Även om jag kan köra fort på raksträckor så är jag oerhört försiktig när jag svänger, om vägen är ojämn osv och alla hästar jag ägt har stått som ljus oavsett hur länge vi kört (vilket dock vanligtvis aldrig är mer än 1½ timme).

    Så nej, att Vicke nu har börjat skrapa precis innan hemkomst har absolut inget med min körning att göra- det kan jag garantera.

    Svara
  • Minstral

   Det skulle ju vara konstigt om man började köra helt uselt precis en km från hemmet varje gång? Vilken oerhört konstig kommentar :/

   Svara
 5. Malin

  Mina hästar börjar och röra sig i släpet när vi närmar oss hemkomst. De har koll! 🙂

  Svara
 6. Madeleine

  Ja , det känner jag verkligen igen. Alltid ca 3 km från stallet börjar bankandet. Tror dom känner igen dofterna.
  Och så fort han kommer in i boxen kissar han.

  Svara
 7. Rie

  Min häst började att gnägga när jag saktade in för att svänga av från E4an. Då var vi ca 3 minuter hemifrån. Oavsett hur lång bort vi hade varit. Någon bankning kunde också förekomma, men inte alltid.

  Svara
 8. Emelie

  Haha, jag märker inte ens att jag har en häst med när jag är ute och kör, ibland undrar jag om jag inte glömde lasta in honom 😛

  Svara
 9. CeciliaL

  Har aldrig haft nagon slapbankare, men daremot tycker jag hasten liksom lutar sig at ratt hall nar den kommer till den sista (invanda) biten pa hemresan, dar den VET vilket hall man kommer svanga at. Vore val ratt kul att kora hemat och sen INTE svanga at det hallet den vantade sig, da skulle den nog bli bra forvanad?! 😀

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>