Söndag- är det juni snart?

image

Gissa om jag var glad att jag befann mig i stallet när denna hagelskur med åtföljande störtregn dundrade ner från himlen- min plan var att rida ut 5 minuter senare och jag hade INTE varit glad om jag hade fått allt detta över mig.

Nu lugnade jag mig i ytterligare 20 minuter för att vara säker på att ovädret hade dragit bort (hagel brukar ju tack och lov vara en kortvarig historia) och kunde därefter rida ut utan incidenter.

image

Men fortfarande 3,5 timme efter hagelskuren såg det ut så här vid ridhuset!

image

Idag vågade jag inte rida ut där jag ridit tidigare i veckan för det var där det svarta fåret yrade omkring igår kväll och jag hade INTE lust att möta det, om det inte hade hunnit fångas in.

Vicke är ganska skeptisk till får även innanför stängsel och hade ett får sprungit i närheten av honom hade han säkert blivit livrädd.

Nu valde jag i stället att klättra i några små backar åt motsatt håll från anläggningen sett och det gick hur bra som helst.

Idag var det också dags för skoning viket ni har kunnat läsa om i föregående inlägg och efter det en några timmars förlängd hagvistelse för Vickes del.

Eftersom jag var nyfiken på det svarta fåret gick jag på sen-eftermiddagen samma runda med Soya som igår och tror ni inte att jag hörde samma bäande och såg ullisen utanför staketet!

Inte heller idag lyckades jag fånga in djuret men däremot såg jag längre fram på vägen några ensilagebalar på vilka det stod ett telefonnummer om man ville köpa dom.

Jag tog en chansning och ringde numret och frågade om mannen som svarade visste vems fåren var och se där: det var HANS får!

Så förhoppningsvis är det svarta fåret nu infångat och jag slipper ha det på mitt samvete!

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ja, det kändes skönt även om jag absolut inte tror att det hade varit någon fara att låta det gå så i flera dagar. Möjligen att den hade kunnat bli stressad men den hade ju sina kompisar på andra sidan staketet och mycket gräs att äta.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>