Lördag- ny mätning

Som jag skrev igår var jag väldigt nyfiken på hur långt jag vanligtvis rider under ett dressyrpass och idag fick jag svaret: runt 8 kilometer!

Jag blev ganska förvånad trots att den som tipsade mig om mät-appen skrev att hon sällan rider längre än så på banan eftersom jag tycker att jag travar och galopperar väldigt mycket under mina pass.

Men trots detta kom jag alltså ungefär lika långt som då jag rider ut en ”vanlig” runda med mer skritt än i ridhuset och det som jag kan tänka mig förklarar detta är att jag galopperar lite snabbare utomhus och rider mer samlat inne?

För jämfört med turen igår (runt 8 kilometer) hade jag gissat att jag red en mil i dag men så var det alltså inte 🙂 !

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Precis så är det ju! En samlad galopp är ju redan den rätt mycket långsammare än en lugn utegalopp, och lägger du sen till t ex en sidvärtsrörelse så minskar ju tempot ytterligare. Samma gäller givetvis för alla gångarter. Jag rider som sagt ofta drygt 6 km på mina 45-min-pass på banan, då jobbar jag förstås hästen i alla gångarter och varierar tempot, men man ökar ju liksom inte i en minut i taget ens…

    Svara
    • Birgitta

      Jo, det har du rätt i- jag rider ju mycket skolor tex och dom kommer man så lång på, inte heller galoppombyten- i alla fall inte om jag jämför med att galoppera ute i lätt sits och lite friskare tempo 🙂 !

      Svara
  2. JohannaB

    och 8 km är trots allt mer än 50 varv (man rider ju innanför sargen) runt-runt-runt i ridhuset så nog räcker antalet meter i benen så att säga 🙂
    hur långt var dressyrpasset förresten? i tid alltså?

    Svara
  3. Anna A

    Hänger det inte en hel del på hur bra gpsen visar också? Lägger man en volt är det ju inte säkert att allt hinner registreras. Nu är det ett par år sedan jag använde endomondo, men enligt den korsade jag E18-banken (4 meter hög, med tillhörande älgstaket och vajerräcken) ett par gånger, i stort sett varje gång jag red på en väg som går parallellt med sagda E18 (det är minst 60 meter mellan vägarna på närmsta stället) . Min gissning är att det är lite av varje, att man rider fortare ute och har bättre visning på gpsen.

    Svara
    • Birgitta

      I mitt fall är det bara för skojs skull- för att jag var nyfiken.

      Jag tycker jag känner min häst så bra och vet vad jag vill uppnå med både dressyrpass och uteritter att jag inte kommer att ändra något oavsett vad mätningen anger.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>