Söndag- mediumnöjd

Idag var det åter dags att iklä sig tävlingsmunderingen och som vanligt stod LA:3 och MSV C:1 på programmet.

Som synes på bilden nedan fanns det verkligen inget för Vicke att glo på runt banan, varken infångare eller människor he he så båda ritterna kunde genomföras utan några ögon som stod ut- mycket bra.

Att jag ändå ”bara” är medium-nöjd beror på att jag har haft ännu bättre känsla inne på banan tidigare och har man haft det förr vill man ha det igen 🙂 .

Även om jag är den första till att ”varna” för att man ibland stirrar sig blind på procent var det inte roligt att få 59,5 i MSV C:n och där får jag väl ”skylla” på en sträng domare- 20 av 29 startande nådde inte ens kvalgränsen 62 % och man var placerad på 63 % – med de procenten hade man kommit på 27:e plats av 37 startande i LA:n där det krävdes 69,1 för att få rosett och där jag själv hade 65,9 %, mitt näst bästa resultat i denna klass.

På denna tävling träffade jag flera bloggläsare, både som publik och deltagare och det var roligt att pratas vid.

Såg för övrigt samma sak som en bloggläsare nämnde i en kommentar tidigare i veckan- en ryttare som hade missat att man inte får rida på kandar i MSV C och därför fick stryka sig.

image

Inte ens den gode Vicks kunde finna något att oja sig över här 🙂 !

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. AU

    Jag sa – för tredje gången i år – till en på framridningen ang kandar. Undra om det var hon som strök sig sen?

    Svara
  2. AU

    Verkar ju krylla av dem… Jag borde få pris som ”schysstaste tävlingskamraten” eller nåt 😉

    Svara
  3. Minstral

    Var riktigt kul att träffas som vanligt. Grattis till bra resultat i LA och faktiskt även då MSVC, man måste ju se hur domaren dömer och hur man står sig mot de andra 🙂 Jag kommer definitivt åka och tävla på denna tävlingsplats igen, gillade den verkligen, fina tävlingsbanor och stor fin framridning och även den ”lilla” framridningen uppskattade jag att börja på. Toppbetyg från mig helt enkelt 🙂

    Svara
    • Minstral

      Tillägg, uppskattar också att det inte finns massa blommor och skit runt om, vet att hästarna ska tåla det, men jag tycker det är bra när det är avskalat och jag kan koncentrera mig på ridningen, det är ju ändå det som är grejen 🙂

      Svara
    • Birgitta

      Ja, Trolleholm är en bra tävlingsplats av de skäl du anger liksom tex Dagstorp.

      Jag gillar också när man inte behöver tränga ihop sig hur många ekipage som helst på liten yta utan att man kan rida lite avsides om man vill.

      Svara
  4. JohannaB

    Men hur gick det då? 😀
    Jo poängen och placeringen skrev du ut och att känslan var ”medium” men får vi ingen analys av vad som var bra, mindre bra eller måste förbättras? 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Det som var bra var att Vicke inte alls tittade på något inne på banorna- det har ju tidigare ”förstört” en del för oss genom dåliga vägar, spänt helhetsintryck, tappad bjudning osv.

      Det som måste förbättras är ”allmänt flyt”, kadens, ännu mer energi inne på banan.

      Vicke gör ju mycket sällan rena missar (igår började han galoppera 2-3 steg efter den inledande halten i LA:n men det var allt) som att fatta fel galopp, byta galopp, takta i skritten osv men i nästan alla rörelser finns det ÄNDÅ saker att förbättra, se ovan.

      Dessutom måste skolorna förbättras rent tekniskt och ryggningarna bli mer korrekta- nu sker de ibland motvilligt och/ eller bakom lodplan, så även igår.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>