Tisdag- vilken utveckling!

image

Om ovan stämmer har jag verkligen något att se fram emot….

Nu har jag precis kommit hem efter ännu en tisdags-träning med Vicke hos X.

Vi diskuterade lite vad jag tycker behöver förbättras på tävling och enligt mig är ett utvecklingsområde den ibland ”jämntjocka” traven som inte alls kommer till sin rätt inne på banan utan kan se lite oengagerad ut.

Det går att rida fram mer spänst och större steg utan att det blir springigt, i alla fall hemma och det tränade vi en hel del på.

Superviktig är att jag inte frestas att driva hela tiden utan hellre daska till med skänklarna vid behov för att däremellan bara låta dom hänga stilla. Lättare sagt än gjort…old habits die hard…

Men nu vet jag vad jag ska träna ännu mer på framöver för detta med en bättre grundtrav kommer att göra massor för helhetsintrycket tror jag, Vicke KAN ju faktiskt trava riktigt bra så länge man inte vill göra ökningar ha ha ha….

Där har vi för övrigt ännu en sak som måste bli bättre men en sak i taget…

När jag kom tillbaka till stallet efter träningen passade jag på att säga hej till lilla Messy som är hemma över natten eftersom det står verkning på hennes schema imorgon.

Och sååå fin hon har blivit!

Snacka om fin utveckling på bara några veckor och det är nog inte bara mina partiska foster-mosterögon som inbillar sig detta 🙂 !

image

Messy…min lilla loppa!

En kommentar

  1. LenaB

    Roligt att läsa om framstegen på träningarna!
    Och kul att se Messy – hon har ju blivit en riktig häst och är inte längre en liten plutt;-)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>