Utvärdering- Keratex, hoof hardener

image

Efter att ha använt detta medel i över 2 månader kan det vara dags för en utvärdering tycker jag.

Och på en femgradig betygsskala måste jag nog ge medlet betyg 5, dvs full pott!

Sedan jag började använda medlet har Vickes hovar inte gått sönder det minsta, hornet är helt som ni kan se på bilden nedan.

Tyvärr har jag inga bilder på när framhovarna var som sämst men ni får tro mig när jag skriver att det är en märkbar skillnad.

Medlet kostar runt 500:– och jag har gjort åt ungefär halva flaskan men då har jag varit ganska slösaktig.

Det råder lite delade meningar om hur ofta man ska applicera medlet på hovarna beroende på om man läser den svenska texten på flaskan eller den engelska diton om man googlar men jag har valt att använda det minst 2 gånger i veckan och inte 1 gång som rekommenderas.

För de med hästar med dålig hornkvalité skulle jag tveklöst rekommendera att prova- hellre än alla möjliga tillskott som det tar månader innan man märker EVENTUELLA resultat av.

Jag har läst ganska mycket om olika tillskott på nätet och vilket medel det än gäller så råder det väldigt delade meningar om effekten, vissa tycker att ett visst medel har gett effekt och andra inte alls.

image

Framhov 6 veckor efter senaste skoning och efter att ha penslats med Keratex i 7-8 veckor.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>