Gulligt?

Ofta när jag ser sådant här funderar jag över om det är gulligt eller dumt att låta barn klänga på djur på detta vis?

Vad tycker ni?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    I just detta fall ser ju hästen inte ut att bry sig det minsta. Den har också möjlighet att gå därifrån om den vill. Ungen är lite klängig men inte på ett så farligt sätt tycker jag.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tänker mer att DENNA häst är snäll ja, men ska man ”lära” barn att det är ok att klänga så här? Nästa häst kan det sluta illa med…

      Svara
  2. Frida

    Dumt, denna hästen verkar visserligen snäll men rätt vad det är så hoppar den till och då kan det sluta illa. Jag tycker dessutom att man ska lära sina barn att respektera djur. Jag tvivlar på att hästen uppskattar detta även om den tolererar det. Samma sak med hundar där vissa inte kan lära sin barn att respektera dem, till slut säger hunden ifrån och då heter det att hunden är farlig. Nej bara dumt tycker jag.

    Svara
    • Birgitta

      Det är exakt det jag menar.

      Har tex sett ganska många filmer med 2-3 åringar som är ute och går med stora hästar och barn som ”gör allt möjligt” med hundar och hästar som vid första anblicken ser urgulligt ut.

      Men som du skriver är det ett ögonblicks verk att djuret gör något så att barnet skadas allvarligt och dessutom tycker jag som sagt inte att barn ska tillåtas att göra ”vad som helst” med djur bara för att det går och/ eller ser gulligt ut.

      Så små barn kan inte heller fås att förstå att det som är ok med ett djur inte alls är ok med ett annat och där kan konsekvenserna verkligen bli ödesdigra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>