Då och nu- Silverbjälke reflekterar

Sitter och läser detta och minns tillbaka.

Minns hur jag redan som 16-åring glatt befann mig i stallet klockan 7 en lördag morgon för att få rida i lugn och ro.

Hur glad jag blev när jag erbjöds att skritta eller rent av RIDA lektionshästar gratis.

Eller när jag erbjöds att jobba i stallet mot betalning!

Inte mycket har ändrats sedan dess när jag tänker efter…..för mig.

Men det är annorlunda idag- på gott och ont.

Så klart ska man veta sina rättigheter och inte låta sig utnyttjas men samtidigt är min känsla att det inte är samma ”go” i folk generellt väldigt stark precis som jag har skrivit om flera gånger. Tack och lov finna (så klart) motsatsen också.

En kommentar

  1. Frida

    När jag läser Silverbjälkes inlägg så förstår jag att han tycker att unga idag är lata, bekväma och bortskämda. Frågan är vem som är bortskämd? Är det hästskötaren som vill ha en skälig lön för sitt arbete och bli behandlad som en anställd och inte en piga/dräng? Eller är det företagaren som alltid kunnat och vill fortsätta ”anställa” mer eller mindre gratis arbetskraft som kan jobba dygnet runt bara för den stora ”förmånen” att få hänga i ridhuset en fredagkväll eller få en lektion då och då? Som förväntar sig att kunna driva sitt företag med hjälp av unga tjejer utan utbildning, inte betala vit och skälig lön och sen blir förvånad för att de inte är så duktiga? Nej hästar stämplar inte ut kl 16 men det finns flera yrken där det inte funkar så t ex vården, då får man ha schema och betala ut OB till de som jobbar kvällar och helger. Har man inte råd att göra det? Jobba hårdare själv eller få ditt företag mer lönsamt. Så får alla andra företag göra, varför skulle hästbranschen vara undantaget?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>