Veckan som gått

image

Ja, vi är nog en del som undrar när (om?!?!?) den riktiga sommarvärmen ska infinna sig- hittills har det inte varit så mycket av den varan i mina trakter.

Tvärtom har det regnat en hel del under den gångna veckan och även om också regn behövs för att gräset ska växa och marken inte ska vara stenhård att rida på (typiskt hästägar-tänk va´) så fick det gärna ösa mer på nätterna men mindre på dagarna.

Med risk för att använda redan uttjatade ord så tränar Vicke och jag på som vanligt och på den fronten är allt som det ska vara tycker jag.

Under den gångna veckan har jag kommit ännu en liiiten bit på vägen mot ännu bättre bjudning och lösgjordhet och just bjudningen var något vi la lite extra fokus på under tisdagens träning för X.

Eftersom jag har haft en väldigt ”seg” häst innan (Archie) vet jag så väl vilken enorm skillnad det blir på ALLT om man i stället har en häst som till 100 % marscherar på för egen maskin och därför vill jag verkligen alltid ha denna bjudning- även på tävling där den ibland har dippat.

Under söndagens tävlande i Everlöv tyckte jag dock att bjudningen var mycket mer jämn och det är så (och ännu bättre) jag vill att det ska kännas framöver.

I veckan har jag också ridit ut och numera använder jag många utomhuspass till kondition (genom långa galoppsträckor) och styrka (genom att klättra).

Än dröjer det till semestern och med rådande väder så väntar jag faktiskt gärna.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Ja nu är det då sannerligen ingen sommar :-/ Det är jag verkligen beredd att hålla med om! Vad fick du för domarkritik längst ner?

    Svara
    • Birgitta

      Har inte papperna här och kan kolla men den ena domaren skrev inget och det andra skrev något i stil med ”fin häst med bra grundgångarter men måste öka bättre”. Typ.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>