Birgitta och Facebook

fb

Jag är ett stort och flerårigt fan av Facebook- låt mig först klargöra detta.

Har själv över 500 ”vänner” och tycker att det kan vara fantastiskt roligt att följa dessa utan större förpliktelser.

Med detta sagt skulle jag dock TOTALFÖRBJUDA nedan om jag hade något att säga till om- vad säger ni läsare?

 

1. Man skulle inte få lägga upp bilder på plågade, skadade och massakrerade djur. Vill helt enkelt inte se det- oavsett syfte.

2. Poster som ”dela detta om du också hatar cancer” skulle förbjudas. Öh…ja, vem GILLAR cancer liksom och vad hjälper det att posta ett inlägg? Skänk i så fall hellre en slant till forskningen.

3. Bilder på vita skåpbilar som betett sig ”mystiskt” och där man varnar för gärna män och ännu hellre utländska diton. Känns mest som att man sprider masshysteri utan fog.

4. Alla de som STÄNDIGT postar ”gilla om du har en storasyster, mamma, svåger, fostermoster eller whoever som helst som är bäst i hela världen”. Ja, ja….vi fattar…du älskar din syster, morsa, bla bla bla. Kanske det räcker med att säga detta till personen ofta och skriva det på Facebook någon gång?

5. Tester där man ska ta reda på vilken möbel, amöba, flagga, bil eller maträtt man ÄR ?!?!?!? Ehhhh…allvarligt?!?!?! Vem f..n bryr sig?

6. Fjantigt hemlighetsfulla inlägg (en kollega kallar dessa skribenter för attention-whores) i stil med ”jag är så arg så jag spricker”, ”varför är livet så orättvist” och ”ni kan inte ana vad som hände idag”. Nä just det…vi kan inte ana så har du något att säga så SKRIV DET och lek inte ”hemlige Arne, 9 år”.

7. 769 bilder PER DAG på ditt nyfödda barn eller nyinköpta valp. Jodå…båda KAN vara bedårande men inte hundratals gånger om dagen och i exakt samma poser.

8. Rasistisk smörja som är utan någon som helst objektiv underbyggnad utan så full av överdrifter att man undrar hur vuxna människor ens kan TRO på sådan skit- än mindre föra det vidare. Nej, som socialsekreterare sedan 26 år tillbaka VET jag att en nyanländ ensamstående mamma med 3 barn inte får 150.000 i bidrag i månaden, en ny merca varje år och boende i en 7-rumsvilla med pool och trädgårdsmästare.

9. Allt du aldrig skulle publicera i nyktert tillstånd och/ eller om du tänkte efter ytterligare ett varv och insåg att hela världen kan läsa och spara för all evig tid. Med andra ord allt du gör i fyllan och villan och som du tycker är ROLIGT och som vi andra enbart finner patetiskt och pinsamt.

10. Alla inbjudningar att spela 678 olika spel som jag inte ens har en aning om vad de går ut på och inte vill veta (eller spela) heller.

 

Detta har jag alltså bara kommit på ”on the top of my head”- det finns säkert mycket annat, eller?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV

    Haha… Kul skrivet! Älskar när folk är lite arga i tonen! Och jag som totalvägrar ansiktsboken får ännu mer vatten på min kvarn 😀

    Svara
  2. Bodil

    håller med! Blir galen på dem som bara skriver hälften o ”dela om du älskar din son”…

    Svara
  3. Titti

    Håller med om det mesta fast jag tycker det är kul med de där testen;))!! Alltid kul att veta vilken maträtt man är:)):)):))!

    Svara
  4. Linda

    Åh jag håller med på alla punkter utom testen möjligtvis.
    Speciellt avsky känner jag till punkt 2 och 4. Ja men gah!!

    Kan även lagga till alla dessa filmen: Den här gör så här men då händer något otroligt, du kommer inte tro dina ögon. Kräks.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha… 2 och ffa 4 är tveklöst värst, kanske för att jag känner en familj som har dille på nr 4 🙂 !

      Och ”du kommer inte att tro dina ögon”- sååå klockren !

      Svara
  5. Emelie

    Spel går att blockera så slipper man dom 🙂 Själv tycker jag sådana hjärndödar-spel är lite roliga 🙂

    Svara
  6. Madeleine

    Håller helhjärtat med dig i samtliga punkter.
    Speciellt cancerskiten, vad hjälper det en cancerdrabbad att jag postar hjärtan eller annan rappakalja.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>