Rolig läsning

Sitter och läser om diverse roliga/ märkliga provridningar folk har råkat ut för och gissar att NI inte har någon historia som kan bräcka dessa:

1. Jag åkte ca 1-2 h för att provrida en D-ponny som jag senare hade tänkt att tävla SM på. När vi kommer dit lastar de ut en storhäst och säger att det är den jag ska provrida. Då säger jag att jag vill ha ponny och inte häst, då säger hon att häst passar mig bättre och därför ska jag testa den. Jag var kanske 150-155 cm så ponny passade mig mycket bra.. Konstiga..

2. I förväg hade jag bett att få se den riden. De hade också veterinärbesiktigat före. När tjejen red haltade hästen mycket bak. När jag stoppade och frågade vad de höll på med sa hon att hästen lurades och att det var för att den inte ville bli såld. Osv osv bla bla. Hon visade besiktningspapper och de var över ett år gamla. Men då ua. När jag sa nej sa hon att då slaktar hon hästen som ett sista halmstrå. Då sa jag att men vilken bra idé. Stackars häst som går här och har ont. Det låter som rätt och en bra idé ! Givetvis menade jag inte det men i ilskans stund … Hade kört jättelångt igen …..

3. Vi skulle åka och kolla på en första storhäst till mig och då åker vi dit o det tog typ 4 timmar och när vi kom dit så var det en falsk annons och det var familjens dotter som hade lagt ut den falska annonsen.
Men dom bjöd oss på mat och var hur snälla som helst!

4. Jag å en kompis var å titta på ett fyraårigt fullblodssto som vi skulle köpa gemensamt. Vi hade åkt långt å hade släp med. Hästen var jättefin. Vi skrev kontrakt att om hästen inte gick igenom vet bes när vi kom hem skulle köpet gå tillbaka. Sen lämnade vi för att åka å kolla på ytterligare en häst å hämta denna på hemvägen. När vi kommer tillbaka ett par timmar senare ber dom oss att komma in i huset så det gör vi. Då har säljarna ångrat sig för det här med bes. Helt plötsligt när vi sitter där runt köksbordet rycker säljaren tag i kontraktet och river det i småbitar!

5. Skulle kolla på en valack, enligt annons supersnäll och van vid barn (jag var typ 9 år gammal).
När vi kommer dit står det fullt med arbetshästar med hästskit upp till knäna i trånga spiltor. Ponnyn var den enda som stod i box. Kommer in till ponnyn vi
skulle kolla på och det visar sig att han är en hingst..
Ägaren slänger upp mig på ryggen inne i boxen å ponnyn bryr sig inte alls. När vi ber att få titta på hästen i rörelse utomhus så blir hästen helt galen så fort den kommer ut på gårdsplanen och stegrar och attackerar ägaren. Fick veta i efterhand att han var inte inriden och jag var den första som satt på honom.

6. Konstigaste provridningen jag varit med om var när jag skulle sälja min dåvarande häst. Och människan som provred kissade på sig i min sadel… (kvinnan var runt 30-35 år).

Ska man skratta eller gråta?

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. S

  Haha, men herregud. Har letat hast ett tag och provridit en handfull, men inget I närheten av detta tack och lov. Men så frågar jag MASSOR Innan jag bestämmer mig för att åka och kolla så jag inte åker I onödan.

  Svara
 2. CeciliaL

  Men herreguuud, later inte klokt!! Det tokigaste som hant mig ar typ att jag anlant pa stuteri och de salt 4 av de 5 lampliga hastarna jag specifikt kom for att titta pa, och visade mig typ 6 andra som var olampliga (fel storlek, fel kon, fel alder, olampliga ben/hovar for andamalet (distans) osv). Annars ar det mest att jag fragar massor med fragor innan och de bedyrar att hasten ror sig rakt och sa kommer man dit och ser GENAST att den inte kan trava rakt utan har nagot allvarligt fel pa benstallningen…
  Mitt storsta problem just nu ar att de riktigt bra hastarna blir salda innan jag hinner dit, for de ar JAMT hyperlangt borta, 4 h enkel resa t.ex.! Grrr!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>