Torsdag- gott och blandat

Åhhh vad härligt det är att vara ledig och kunna göra så mycket i sin egen takt!

För vissa ter det sig säkert helgalet att stiga upp vid 5 för att börja dagen med paddocksharvning och ridning men jag tycker att det är trevligt, dessutom med vetskapen att jag därefter kan åka hem och sova resten av dagen om jag nu skulle vilja det.

Soya måste oavsett dag, månad och årstid ha sin medicin runt 5-5.30 så även därför väljer jag att stiga upp och rida därefter- när jag ändå är uppe och innan det blir för varmt.

Vad gäller paddocken är den….tja om inte fuktig så inte alls dammig om man harvar den tidigt på dagen- så fort solen börjar gassa rider man i större eller mindre dammoln beroende på hetta och antal ryttare så det är också trevligt att slippa tycker jag.

Efter dagens pass där en av höjdpunkterna var många fina galoppombyten (vi är nu uppe i 3 på en långsida så det är långt ifrån seriebyten än ha ha ha) begav Soya och jag oss till Åsa och Vilja för att stifta en ny bekantskap, Viljas ”lillasyster”, en valp vid namn Lovis.

Efter en härlig skogstur med 3 svarta flickor som gick så fint och nosade sida vid sida åkte jag hem för en skön powernap- det tycker jag om att unna mig när tillfälle ges!

image

Soya och Lovis (en storpudel precis som Vilja).

image

Vilja och Lovis tar ett skönt fotbad….

image

….medan Soya håller sig på sedvanligt behörigt avstånd. Det där med att bada har aldrig varit hennes grej.

image

Dagens skörd och….

image

…..dagens middag in progress.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>