Fredag- miljöombyte

Även idag har det varit väldigt varmt och soligt och jag har passat på att tillbringa lite tid på gräsmattan hemma.

Det blev även ett besök till Malmö då jag var kallad på mammografi- väldigt bra att detta görs per automatik var 18 månad tycker jag.

Någon ridning blev det inte förrän på eftermiddagen och idag åkte jag faktiskt iväg med Vicke- något jag funderat på länge men inte ”fått tummen ur…”.

Vi begav oss till Torna Hällestad och ett skogsområde ganska nära Skryllegården där jag varit och gått både promenader med Soya och ridit med Archie.

Just detta ställe består av väldigt mycket större och mindre backar inne i en skog och Vicke fick verkligen hålla tungan rätt i mun när han skrittade upp och ner i dessa.

Stora trädrötter och en del stenar kantade vår väg och en del stigar var väldigt smala med branta stup på båda sidorna så det gällde att se var man satte fötterna och det var jag glad att Vicke insåg.

Efter en timme var jag nöjd och Vickes muskler gissningsvis ganska välmotionerade!

Och som ofta då jag gör sådana här ”småresor” retar jag mig på att jag så sällan tar mig tid till dom för det går egentligen väldigt fort.

Från det att jag lastade in Vicke för hemfärd och tills jag var hemma hos mig själv hann det tex bara gå ca 45 minuter och då sopade jag ändå ur släpet, hängde in alla saker och klappade om min träningskompis.

image

Den enda nackdelen med dagens ritt är att det inte kändes helt säkert att vara ute helt ensam i okänd terräng.

image

Nu är ju Vicke nästan lika snäll som Archie var, att ta med Kreon på sådana här resor ensam var inte att tänka på (däremot var vi iväg någon gång med sällskap och det gick bra).

image

Jag hade i alla fall min telefon med mig, graman på Vicke (bästa ”livbojen” OM han blir rädd för något) och hade varskott en av stallägarna om att hålla koll på om jag inte skulle komma tillbaka en viss tid.

image

Jag älskar verkligen att rida i skog och skulle tveklöst ridit ut oftare om jag haft denna miljö utanför stallet….

image

…den går liksom inte riktigt att jämföra med spikraka grusvägar.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Du får säga till om du vill att vi ska mötas upp någonstans – vi åker ju gärna iväg för att rida ut.

    Svara
    • Birgitta

      Det hade varit jättekul!

      Det gäller bara att hitta ett lämpligt ställe och tyvärr går hav/sjöar/ strand helt bort pga flytsulorna.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>