Speciella annonser del 580: pris vid förfrågan

Varför skriver man ”pris vid förfrågan” i annonsen?

För mig är det mycket mer logiskt och lättare att skriva ut priset direkt så att de som läser annonsen kan ta ställning till om de har råd att köpa varan eller ej?

Vågar man inte stå för sin prissättning offentligt eller vad är det frågan om tror ni?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Jag upplever att det är lite dyrare hästar man skriver så på, men jag håller med om att det är väldigt korkat. Jag som köpare vill veta vad hästen kostar innan jag tar mig tid att ringa, inte lönt att lägga energi på ngt som man sen inte har råd med. Som säljare tänker jag likadant, hur kul är det att ha en häst till salu för t ex 150 000 och så ringer de spekulanter som inte kan ge mer än 50 000? Slöseri med tid för båda parter. Ingen annan bransch gör så, tänk om bilfirman inte satte ut priser på sina bilar eller mataffären? Nej jag förstår inte poängen….

    Svara
    • Birgitta

      Kan bara hålla med dig i allt.

      Det är med de dyra hästarna säljarna leker ”hemlige Arne” vilket bara känns barnsligt och slösar allas tid i onödan eftersom man tyvärr absolut inte alltid kan utläsa av texten i en annons vad en häst kan tänkas kosta.

      Svara
      • Frida

        Måste berätta en historia med anknytning till att inte vilja uppge pris. Vi skulle leta häst till min syster och skulle titta på en 4-åring. Det stod ”lägg bud” i annonsen och min mamma hade ringt och bestämt tid för att titta på hästen. Säljaren ville inte uppge pris på telefon men mamma hade väl fått för sig att hon kunde fynda om hon hade tur och vi skulle ändå titta på en annan häst i närheten. Säljaren var väldigt noga med att påpeka att hästen hade gröna papper. När vi kom fram så visade det sig att hästen inte var inriden som hon hade sagt, hon hade hoppat upp i hagen i grimma och sen ridit ut med dotterns ponny framför men aldrig haft sadel eller träns på sig. Hon ville inte visa hästen i rörelse i hagen, då den var så snäll så den ville ändå bara kela?!? Min mamma är envis så hon försökte luska ut pris (jag ville bara åka haha) och till slut så sa säljaren att eftersom hästen har gröna papper så ville hon inte säga något pris eftersom alla som är seriösa vet vad man ska ge för en häst med gröna papper! Jaha vad är en oinriden häst med rätt tråkig stam, som gått på lösdrift och knappt blivit hanterad och som dessutom är rätt ful samt som man inte fått se i rörelse men som har gröna papper värd? Undrar fortfarande det haha.

        Vi fick sen reda på av säljaren vi besökte efteråt att denna tjej köpt hästen som föl för 150 000:- och försökt sälja den för det dubbla men inte lyckats, var väl därför hon inte ville ge pris. Tydligen hade hon blivit rätt lurad när hon köpte hästen, uppfödaren hade väl tryckt på det där med gröna papper och fått henne att tro att det var allt som spelade roll för hästens värde. Som föl kan det väl spela en viss roll då stam är det enda du har att gå på men som 4-åring vill man ha lite mer att gå på. Stammen var dessutom inget man var så imponerad över….

        Svara
  2. Linda

    Tramsigt i mitt tycke.
    Såg en annons där det stod ett pris men sedan stod det längst ner ”Priset i annonsen stämmer ej. Det diskuteras på plats med köparen.”
    Helknäppt.

    Svara
    • Birgitta

      Verkligen helknäppt.

      Det är ju inte ovanligt att folk kör många mil för att titta på häst och då vill man nog veta att man har råd att köpa den också.

      Jag flög till Stockholm för att prova Vicke och hade priset inte varit klart i förväg hade jag aldrig gjort det.

      Svara
  3. CeciliaL

    Jag är mitt i denna smeten just nu och håller helt med! P. O. A. (price on application) har jag nu förstått betyder minst £5000, vilket oftast är ett löjligt pris för en oinriden (eller nyligen inriden) arab. Irriterande. Jag har i och för sig faktiskt åkt och tittat på en som jag visste att de ville ha £8400 för, men då hade jag redan sagt till säljaren (en filmstjärna som helt klart inte behöver pengarna!) att det var för mycket och hon tyckte jag skulle komma och titta ändå. Fast nu har jag blivit trumfad av en känd, stenrik (haha, bokstavligen – hans familj äger stenbrott!) distansryttare som ringt och bjudit ÖVER det priset utan att ens ännu ha sett hästen. Håhåjaja, how the other half lives…!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>