Onsdag- slut på ridlägret

Min egen sommarpresent till mig själv var ett litet ”ridläger” med mig som enda deltagare och 3 pass för X på 6 dagar.

Det har verkligen varit jätteroligt och jag kommer absolut att försöka få till samma upplägg så snart tillfälle ges.

Dessa 3 dagar har bekräftat att vi har kommit till nästa platå i vår träning och det är så klart både tacksamt och eftersträvansvärt och så klart mycket, mycket roligt.

Det var till detta jag ville komma när jag valde bort att köpa en 3 eller 4-åring efter att jag tog bort Kreon- att det sedan har tagit längre tid än jag trodde av olika anledningar kan man ju aldrig veta i förväg.

Vi fortsatte det samlande arbetet idag och kände även på lite skolor i detta tempo och just nu, medan det fortfarande är under inlärningsstadiet (att rida så samlat) finns ju risken att få lite ”tidsfel” skulle jag försöka få till samma ridning på tävling.

Jag får försöka hitta ett mellanting tills samlingen är riktigt befäst och Vicke är stark nog att bibehålla energin även fast det går mycket mer uppåt än framåt i jämförelse mot hur han har gått tidigare.

En positiv effekt av all samling i galoppen är att Vicke idag valde att göra flera fantastiskt fina byten åt det svåra hållet för uppenbarligen var detta ändå lättare än att gå kvar i mycket samlad förvänd galopp som var det JAG ville.

Detta lär väl också hända lite då och då framöver; att jag får ofrivilliga om än väldigt fina byten men det får jag ta.

image

Dagens träning hölls hos stall Ankarcrona som har en jättefin anläggning strax utanför Flyinge. Även om både vårt egna och X ridhusunderlag är bra så är detta ”to die for” så det gjorde ju inte träningen sämre precis…

image

Min fina, men på bilden tydligen snoriga 🙂  , häst!

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>