Hur lång tid?

Idag är jag lite nyfiken på hur lång tid det har tagit er att hitta/ köpa er häst?

Alltså från det att ni började leta häst tills ni bestämde er för en specifik häst?

Ibland tycker jag att folk letar i ”en evighet” (mer än 6 månader typ) men själv har jag hittills hittat mina hästar relativt snabbt.

Vicke bestämde jag mig för att köpa ungefär 2 månader efter att jag hade tagit bort Kreon och det är ungefär den tid det har brukat ta mig att hitta en  ny häst.

Jag brukar också börja leta mer eller mindre omgående och i Kreons fall var det till och med så att jag ville köpa honom utan att ens ha fått Archie såld vilket inte kändes så bra utan stressade mig en hel del.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cristel

  Light köpte jag innan jag tog bort Kingen. Jag visste vad jag ville ha, och när jag fick chansen att köpa henne var det inget att tveka på.

  Svara
 2. Prick

  Allt från några timmar (köpt på auktion) till några månader.
  Noterat att det inte alls är så himla bra med filmer mer än för säljaren, det skapar naturligtvis intresse, men har man det enklaste programmet kan man fixa en bra film på vad skit som helst. Blev flera gånger besviken på hur kusen var IRL jmf på film.

  Svara
 3. Anonym

  När jag hittade min ponny så letade vi egentligen inte häst. Men när jag fick reda på att det var min favorit häst från ridskolan som jag inte sett på 4 år så kunde jag inte låta bli att åka och provrida. Och därmed blev det bestämt att vi skulle ha honom 😉 Såå vi letade inte alls länge

  Svara
 4. Sandra

  Jag har aldrig letat häst, men min vän letade i ca 1 1/2 år efter den rätta hästen från det att hennes förra avlivades. Hon kollade i både hög/låg prisklass men hittade hon en häst så gick den inte igenom besiktningen. Hon har dock rätt stora krav på temperamentet vilket gjorde det svårt att hitta rätt.

  Svara
 5. Minstral

  Diva var ju inget planerat köp så det gick på några dagar. Diego stod i boxen ca 2-3 veckor efter jag tagit bort Misty.

  Svara
 6. Linnea

  Det tog ca 6 månader innan jag hittade rätt. Bor uppe i Norrbotten och här är utbudet inte lika stort, så efter att ha letat i några månader bokade jag in en hästletarresa till syrran i Södra Sverige. Helgen innan jag skulle åka kommer det ut en annons på ett välutbildat dressyrsto i samma stad som jag bor. Provridning bokades och jag var såld på en gång! Så hästletarresan blev en systerhelg istället och sen fick jag hem min fina pålle. Hon fanns närmare än jag trodde och bättre häst hade jag inte kunnat få! Klok, välutbildad och dessutom inkörd.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, ibland behöver man inte leta så långt bort!

   Jag brukar ju hävda att det finns så gott om hästar i Skåne att vi som bor här inte ska behöva lämna länet för att hitta det vi söker – ändå har jag själv gjort det 2 gånger.

   Archie såg jag på annons så fort den publicerades nästan och åkte och provred (och bestämde mig för köp) dagen därpå och han fanns utanför Borås.

   Vicke var aldrig utannonserad och hade han varit det hade jag troligen inte ens LÄST annonsen (mina fördomar om hoppstammade hästar….) men han rekommenderades av en person som kände till honom sedan tidigare. Han fanns i Stockholm den rackaren 🙂 och det kändes väldigt ”onödigt” att behöva åka så långt ha ha ha (men tur att jag gjorde det med facit i hand….).

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>