Vaccinationer i TDB

Sist jag var och tävlade blev jag av sekretariatet rekommenderad att lägga in Vickes vaccinationer i TDB.

I TDB står det att läsa:

Under 2015 är det möjligt att börja registrera datum för vaccination enligt hästens vaccinationsbevis.  Det är idag frivilligt att registrera vaccinationerna i TDB men till de som väljer att göra det kommer ett mail 21 dagar innan sista dag för ny vaccinering som ett kom-ihåg. Än så länge kvarstår kravet enligt TR1 mom 170 för uppvisande av vaccinationsbevis innan start. Målet är att 2016 göra registreringen obligatorisk för att kunna ta bort detta krav.
OBSERVERA! Det kommer alltid vara hästens vaccinationsbevis som gäller och det ska alltid medföras till tävlingsplatsen.

Tja, vi får väl se vad som händer med ovan men jag har i alla fall lagt in Vickes vaccinationer- det var väldigt lätt förutsatt att man kan tyda olika veterinärers kråkfötter vilket jag faktiskt lyckades med.

Har ni lagt in er hästar?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har inte gjort det än, men tänker göra det – påminnelsen är ju värdefull även om jag brukar ha bra koll (våra fyra hästar är inte helt i takt heller, så kan vara bra med påminnelse).

    Svara
  2. Prick

    Jag har lagt in, men vaccinerar oftare så har väl egentligen inte ngn större nytta av det.

    Svara
  3. Linda

    Christel Wiberg (överdomare) berättade att det kommer att bli obligatoriskt att föra in vaccinationerna i TDB fr.o.m. 2016 och att man då inte längre behöver visa vaccinationsintyg/hästpass i sekretariatet innan start. Det kommer att göras stickprov på slumpmässigt utvalda hästar istället så passet/vaccinationsintyget måste alltid med ändå. En välkommen nyhet tycker jag.

    Svara
  4. Titti

    Låter bra det där med påminnelsen!! Det kan jag behöva, otaliga är de gånger jag hängt på luren till veterinär så där två dagar innan vaccinationstiden går ut!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>