Är vi lurade?

Något jag har hört jätteofta i sommar är att ”man känner sig lurad på sommaren” (dvs man har en känsla av att den fortfarande är i antågande medan den i själva verket snart är slut) och att det har varit så dåligt väder.

Och det sägs ”överallt”, både bland vänner, arbetskamrater, på nätet osv!

Men ÄR det verkligen så eller har vi drabbats av någon slags mass-inbillning 🙂 ?

För jag tänkte också så tom i juni/ juli : ”åhhh vad skönt det ska bli när sommaren kommer…ehhh…oj…det ÄR visst redan sommar!!!”.

Fast att vädret ska ha varit så dåligt kan jag inte hålla med om men det kanske beror på vad man jämför med och vad man förväntar sig?

Sverige är ju Sverige och inte tropikerna liksom…man kan inte hoppas på 30 gradig värme och möjlighet att sola och bad i många veckor i rad för då lär man ju bli besviken.

Själv tycker jag att vädret har varit helt ok; massor av lagom soliga dagar även om det kanske inte har varit strandväder direkt.

Men som häst och hundägare vill jag inte ha FÖR varmt och en helg då det faktiskt närmade sig 30 grader här tyckte jag att det var lite för bra.

Känner ni er också blåsta på sommaren eller har ni lyckats undvika att bli smittade av mass-känslan av att svenska folket inte har haft denna årstid i år?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel Sörensen

    Lite besviken är jag, men samtidigt helt nöjd. Det har varit skönt för alla djur, inte för varmt någon dag. Jag har badat, blivit brun på benen och suttit i skuggan och läst.

    Svara
  2. Minstral

    Säger som ovanstående, lite besviken, men samtidigt är det ju så det är i Sverige. Har varit en vecka på Kreta och fått värme. Här hemma är jag glad att det inte är för varmt och för mycket insekter för djurens skull. Dessutom blir det behagligare att rida. Vi diskuterade detta när jag var hos min moster i Småland som också har djur. Jag tror inte att vi som har djur och kanske gård påverkas på samma sätt som man gör om man inte har så mycket annat att se fram emot på semesterdagarna än att åka till stranden. Då kan jag förstå om man blir less. För egen del så lockar inte stranden ändå, har för mycket annat att göra. Det jag kan sakna är att det inte varit så många mysiga grillkvällar, för det gillar jag, att sitta ute på kvällen efter en dags slit på gården 🙂

    Svara
  3. Petra

    Jag har haft en jättebra sommar/semester! Även om det inte varit så varmt så har det ju varit helt ok att sitta i lä i solen och läsa en bok. Vi har gjort allt vi planerat att göra och haft jättesköna lediga veckor. Fördelen när det inte är extremt varmt är ju att det går att rida vilken tidpunkt på dagen som helst. Vi har grillat en massa, sen suttit inne på inglasade altanen och ätit. Haft infravärme på om det varit kyligt. Nej jag förstår inte riktigt alla som klagar på vädret. Förra året klagades det på att det var FÖR varmt, i år på för kallt. Vi bor ju i Sverige , där har vi ju varierande väder och det borde ju inte komma som en överraskning varje år. 😉
    Själva har vi bokat resa till Turkiet i september så får vi sol och värme då. 🙂

    Svara
  4. Linda

    För min del är det jätteskönt att det inte varit så varmt, jag klarar inte av värme. Det är väldigt få dagar som vi haft 20 grader i år.
    Däremot har det regnat i princip varenda dag här uppe. Dom dagar utan regn går att räkna på ena handen och det är såklart en katastrof för foder och hagar. Inte heller har det gått att bada en enda gång och inte en enda dag med en bok på gräsmattan så jo lite lurad känner jag mig nog.

    Svara
    • Birgitta

      Regn nästan varje dag?!?!? Ja, då hade jag absolut känt mig besviken av många olika anledningar.

      Om det hade kommit så mycket regn hade våra hagar blivit ”förstörda” och det räcker gott att de kan vara ”sjöar” på hösten och vintern.

      Min häst ska ju helst inte stå i för mycket väta pga sina hovar och flytsulorna så jag är glad så länge det är torrt.

      Svara
      • Linda

        Det har verkligen varit bisarrt. Det har stått vatten på många ängar och min vinterhage är vidrig. Hösködarna har gått åt helvete och om det inte blir en torr höst så hagen torkar upp då vet jag inte vart jag ska ha mina hästar. Det är faktiskt överjävligt.
        Tappskor har vi också haft pga vätan. På hästar som aldrig förr tappat skor.

        Svara
        • Sara P

          Det låter som om du också bor långt norrut 🙂
          Hälsar Sara från Luleå som instämmer i varje ord!

          Svara
  5. Bodil

    Jag är jättenöjd! Vi har varvat jobb i huset med massa badande i poolen, legat i solstolen och läst och bara tagit det lugnt. Hade det varit jättevarmt hade vi inte orkat göra så mkt och det blir definitivt för varmt att ligga i trädgården! Har lite ångest för att börja jobba imorgon men det har jag alltid! 🙂

    Svara
  6. Bodil

    Jag har haft en fantastisk semester! Tycker att det varit precis lagom varmt för att kunna göra jobb i huset och sedan slappa i trädgården i en solstol, poolen inom räckhåll! Hade det varit väldigt varmt hade vi varken orkat det ena eller andra… Det enda jag saknat är de varma kvällarna!

    Svara
  7. Petra

    Jag bor i översta delen av landet och känner mig riktigt ”lurad” på sommaren. 12-14 grader i stort sett varje dag, många dagar kallare än så, regn nästan varenda dag (från duggregn till riktiga vansinnesskyfall). Barnen har inte kunnat bada på vår badplats en enda gång, knappt kunnat ha shorts (de har trotsat vädret några gånger och haft det ändå trots att jag sett att de huttrat och tyckt det varit kallt). Visst, så här långt norrut kan man inte räkna med ”utomlandssommar” men nog brukar det ju iallafall kunna vara några veckor med fina, varma dagar. I Tarfala i fjällvärlden, inte så långt från oss, blev det aldrig sommar enligt meteorologerna, det har varit ”vår” ända tills nu då det slog om till ”höst”. Hoppas verkligen att nästa sommar blir mer normal.

    Svara
  8. Pia

    Är rätt nöjd, gick på 4 veckors semester 1/8 och här på västkusten har vi solat och badat nästan varje dag och det verkar ju fortsätta! Har inga problem att rida i värmen, bor vid vattnet så vi har inte mängder med insekter.

    Svara
  9. Görel

    Har varit en utmärkt sommar. Tycker inte om när det är varmt. Där jag bor var det mellan 18-23 grader under min semester, (v.29-32). Sista veckan något varmare, inte särskilt mycket regn utan snarare åt det torra hållet. I samhället finns det tre dammar, som under 1½ vecka av min semester, var delvis tomma till helt tomma. Nu börjar gräset bli gult och torrt och när jag fyllde på min trädgårdsdamm igår lyckades jag tömma brunnen på gården. Så där jag bor har det varit torrt, under semetern fick vi några dagar med regn men inte tillräckligt.
    Jag och hundarna uppskattade i alla fall att det inte var som de tre senaste sommrarna då jag fått min semester förstörd av allt för varmt väder.

    Svara
  10. Trasselkvast

    Jag har inte förstått ett ord från de som klagat på sommaren. Visst har det regnat, men det har varit sol också nästan varje dag. Jag är knallbrun och det är inte pga utland, det var jag innan också. Jag vet med mig att jag är sån som förtränger regn och dåliga dagar, men tänker jag tillbaka så minns jag nästan bara sol.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>