Veckan som gått

Oj så fort den gångna veckan har passerat! Minst lika snabbt som semesterveckorna faktiskt.

Skönt nog var första arbetsveckan lugn- jag minns hur det kunde vara förut när jag arbetade med försörjningsstöd och knappt ”vågade” ta semester av rädsla för arbetsbelastningen när man kom tillbaka.

Vicke har inte tagit det lugnt i veckan- han har jobbat på som vanligt med pass på grusbanan, träning hos X och så har vi haft den efterlängtade stubbåkerspremiären.

Våra uteridningsmöjligheter ökar med ganska många hundra procent när vi även kan rida på annars odlad mark och det tycker jag är helt underbart eftersom jag inte tycker om att rida på asfalt (läs: på trafikerade vägar).

Till anläggningen har det i veckan kommit en del nya hästar och fler är på gång och det hoppas jag ska bli roligt.

Flera ”satsar” och tränar och tävlar och det tycker jag personligen är att föredra framför om alla bara vill promenadrida.

Inget fel i det förvisso och alla får ju göra som dom vill men när man inte är den enda som tävlar så kan man ju diskutera den biten med andra, kanske ordna träningar på hemmaplan, åka iväg på saker tillsammans osv.

image

Halmlagring pågår!

Alltid skönt när detta arbete är avslutat säger jag som är en storkonsument 😄.

Tycker att halm är överlägset bäst att strö med.

10 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Yt-mässigt stör halmbalarna i alla fall inte mig- ridhuset är 60 meter långt och med halmbalarna så blir det bara några meter kortare.

      Ska jag ”klaga” på något så är det att de flesta hästar och så även min reagerar ganska spänt när man rider på kortsidan vid balarna- vad det sedan beror på kan man ju spekulera i.

      Jag GISSAR att det ibland finns möss, katter osv i halmen som prasslar så pass tyst att vi människor inte hör det men att hästarna gör det.

      Men om ”priset” att ha jättefin halm som man inte behöver snåla med året runt är förvaring i ridhuset tar jag gärna det.

      Svara
  1. Malin

    Vad jobbar du med nu, sedan du ”bytte bort” försörjningsstöd? Det verkar för övrigt vara ett impopulärt arbetsområde – jag är jurist men varje månad får jag propåer från kommuner om att gå över och jobba ett par månader upp till ett år med försörjningsstöd till (med en nyexaminerads mått mätt) fantastiska löner. Kanske på grund av arbetsbördan du nämner?

    Svara
    • Birgitta

      Jag jobbar sedan mer än 10 år tillbaka med tillsyn i socialtjänstens lägenheter som hyrs ut i 2:a hand till de som inte på annat sätt kan finna boende.

      Arbetet innebär många hembesök per månad samt administration på kontoret så man är inte alls så ”låst” som då jag jobbade med försörjningsstöd.

      Att arbeta med försörjningsstöd har ”i alla tider” inte varit så populärt utan mer något folk gjorde i väntat på bättre/ mer stimulerande jobb men jag trivdes faktiskt jättebra under mina 15 år.

      Fortfarande är arbetsbelastning och i vissa fall dåliga löner skäl till att massor av folk väljer bort försörjningsstöd som arbete eller slutar så fort något annat dyker upp.

      Svara
    • DRESSYRLIV

      Jag är socionom (men arbetar för tillfället inte ”ute i verkligheten”, utan doktorerar). Nyfiken fråga: vad är en fantastisk lön? Jag hade absolut kunnat tänka mig att arbeta med försörjningsstöd en tid, börjar tycka akademin är rätt så seg faktiskt …

      Svara
      • Birgitta

        Nu är ju Malin jurist så jag antar att det är som detta hon erbjuds jobb inom socialtjänsten och inte som handläggare av försörjningsstöd.

        En socionom som handlägger försörjningsstöd i Malmö har väl en ingångslön på runt 25.000.

        Svara
        • DRESSYRLIV

          Nej jag misstänkte också det. Känns lite resursslöseri att sätta en jurist på det jobbet 😉 25 000 är väl en helt ok lön? Bättre än min iaf 🙂

          Svara
          • Birgitta

            Jag tillhör den minoritet (?) som aldrig tyckt att socionomer har DÅLIG lön men givetvis är allting relativt.

            Då är det långt mer galet att vår löneutveckling har blivit så märklig de senaste åren att nyutexade mycket väl kan gå in på en högre ingångslön än den som har jobbat i några år. Måste ju kännas sådär kul att ha en kollega som har mer i lön och som kommer direkt från skolan om man själv har jobbat x antal år….

          • Malin

            Senaste erbjudandet var från Uppsala och där erbjöds jag 34,000/mån under sex månader som just handläggare av försörjningsstöd eftersom de har en sådan brist. Där ligger man inte riktigt under första året som nyexad jurist så om det bara vore lönen som styrde så skulle jag ha nappat 🙂

            Jag håller med dig Birgitta, jag tycker att 25,000 är en dålig lön för någon med tre (3,5?) års universitetsstudier på CV:t. Speciellt med tanke på att utvecklingen därefter inte är så god.

          • Birgitta

            Oj…ja, 34.000 var verkligen en fantastiskt bra lön för ovan arbete- inget snack om den saken!

            Socionomutbildningen är på 3,5 år.

            I Malmö finns stora problem med lönerna vilket gör att många slutar just för att få upp lönen- man går till den som betalar bäst typ.

            En ingångslön på 25000:– tycker jag i sak inte är dålig men utvecklingen därefter har i alla fall i Malmö blivit mycket märklig och dålig.

            Talade men en socionom för ett tag sedan som berättade att en ny-utexad på arbetsplatsen hade runt 26000:–/ månad vilket även en annan person med 7 (!!!) års erfarenhet hade. Båda gjorde EXAKT samma arbete.

            Då kan man ju lätt förstå att den med 7 års erfarenhet ser sig om efter andra jobb…..

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>