Veckan som gått

Veckan inleddes på samma vis som den föregående avslutades- med rejäla vindar.

Sammanlagt blåste det i alla fall 5 eller 6 dagar i sträck och det är jag väldigt glad att vi sällan och aldrig drabbas av.

Nu ”förtog” härligt solsken och värme mycket av blåsandet- hade det regnat och varit kallt hade man tyckt att det var förfärligt medan det nu mer kändes som ”ja, ja…då håller sig insekterna borta i alla fall” (och det gjorde dom verkligen).

Vicke har tränat på som vanligt och avverkade 2 fina träningar hos X på måndagen och onsdagen.

Däremellan visade han upp sig fantastiskt fint på töm ute på en stubbåker i tisdags och när jag ser honom dansa fram så är det detta jag strävar mot i ridningen också.

Att det är en ”gammal” (eller i varje fall fd?) hopphäst jag äger visade det fina djuret i torsdags när han lekte sig över lite småhinder på vår gräsbana.

I lördags var vi och tävlade och nu känns det som att jag har en bättre plan för framtiden kring hur jag ska träna.

Jag måste bli bättre på att rida programmen även på hemmaplan; som X så klokt sa så ”tappar” man ofta så mycket på tävling att det måste kännas som i vart fall som en 80 %-ig ritt hemma för att man ska ha råd med något misstag på tävling.

Och jag tyckte redan i lördags att linjerna flöt på bättre i programmet eftersom jag hade ridit dom en del hemma. Mer sånt!

Annars har veckan innehållit ett besök på Malmöfestivalen där jag bland annat kollade på en kort-konsert med Joy Mbatha som jag tror kan slå även utomlands (kom ihåg var ni läste det först ha ha ha)  och åt god mat.

Halmintag har det också blivit och nu får vi inte plats med ens ett löv uppe på loftet- så fullt är där- en skön känsla.

Vädret har förutom blåsten bara varit underbart soligt och det vore ju trevligt om det fick fortsätta.

image

Alltid lika skönt när allt ensilage står inplastat och uppradat och loftet är proppat med halm.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>