Tisdag- blött och en kattuppdatering

Väderleksprognosen för idag innehöll i princip bara regn i mängder så jag var nöjd att det bara föll några enstaka droppar över mig och Vicke när jag tömkörde honom på vår grusbana i morse.

Vi tränade på samling i trav och galopp och det såg väldigt fint ut tycker jag.

Jag hann även släppa ut Vicke med hagsällskap i hagen medan det var uppehåll men sedan öppnade sig himlen rejält och det har regnat en hel del under dagen.

En bloggläsare undrade hur det är med min katt Gullis eftersom jag inte har nämnt honom på länge och jag är glad att kunna rapportera att tjockisen mår till synes ypperligt.

Han sitter på eller innanför halvdörren till stallet och väntar på mat när jag kommer på morgonen och jag brukar ägna en liten stund åt att gosa med honom när han har ätit.

Tyvärr är tiden då han och Hatten kunde stå och äta ur samma matskål definitivt förbi- de tolererar varandra på behörigt avstånd skulle jag vilja säga och man märker också vem som är äldst och herre i huset, den 1 år äldre Gullis.

Han och Hatten har ju 2 helt olika personligheter; medan den förstnämnde är mycket mer laid back och låter sig kelas med som JAG vill är den svarta pojken ständigt vaksam och beredd på flykt och där kan man inte klappa och hålla honom som man själv vill utan att han slingrar sig loss direkt.

Efter flera år vet jag vad som är ok och inte och han har i alla fall aldrig någonsin varken bitit eller klöst efter mig en endaste gång medan jag ibland får se upp med Gullis när han är på ett visst lekhumör som jag också har lärt mig att känna igen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>