Söndag- fler myrsteg

Härmed utnämner jag definitivt Skabersjö ryttarförening till Vickes favorit-tävlingsplats!

Nu har han varit där flera gånger och varje gång skött sig exemplariskt till skillnad från den gången jag var där med Kreon och knappt trodde jag skulle komma hem med livet i behåll (med det är en annan historia…).

Jag tycker att jag ”fick till” bra ritter i både LA:3 och MSV C:1 och just att jag klarade av att hålla fokus under 2 klasser och utan att det kändes som att Vickes ork tröt är jag väldigt nöjd med.

Förra helgen önskade jag mer bjudning och kadens i traven och även om det fortfarande känns bättre på hemmaplan så var det en förbättring idag- så även med vägarna som jag tyckte att jag kunde rida ännu noggrannare.

Galopp-delen i båda programmen belönades med mest 7:or och här tror jag att X:s ”tjatande” om att ha Vicke mer på bakbenen och inte låta honom ge sig av äntligen har börjat bli befäst hos både mig och Vicke.

Jag glömmer inte bort mig och låter honom ge sig av och han accepterar också bättre att inte FÅ ge sig av. Men det är mycket upp till mig för om jag tillåter ”iväggåendet” så är Vicke inte dummare än att han väljer den för honom enklare vägen.

Summan av kardemumman blev 66,9 % i LA:3 och 65,2 % i MSV C:1 vilket jag är väldigt nöjd med eftersom tex våra travökningar fortfarande är av usel kvalité vilket påverkar en hel del.

När jag är på ”felsökar-humöret” tycker jag att vår utveckling går i snigelfart eller med myrsteg men egentligen borde jag nog mer vara tacksam över att det faktiskt går FRAMÅT hela tiden om än ibland med mikroskopisk skillnad till det bättre.

Och det handlar till syvende och sist om MIG och att jag måste rida bättre så jag får väl skylla mig själv om jag inte är nöjd med myrstegen och önskar elefantkliv….

image

INTE Vicks idag 🙂 !

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara

    Vadå myrsteg? Du har ju höjt tävlingsprocenten jättemycket på bara några månader! 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Du har givetvis rätt men när jag KÖPTE Vicke trodde jag att jag skulle vara där jag är idag lååångt tidigare.

      Svara
  2. Minstral

    Var precis inne och kollade på Equipe, vilket kliv! Inga myrsteg där inte, måste kännas bra när det lossnar så där och att man får betalt för all träning 🙂 Grattis, verkligen jätteroligt 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>