Tillägg till transportfrågan

Läsaren som ville ha tips om olika transporter tackar för er input och vill göra följande tillägg angående vad för transport som önskas:

Vagnen får ha maxvikt 1350 kg, naturligtvis önskas så hög lastvikt som möjligt;-). Hästen är liten och nätt…

Väldigt gärna sadelkammare
En eller två hästars har ingen betydelse
Maxpris runt 50.000

Har tittat lite på Cheval Liberté där jag får helt ny transport med alugolv och sadelkammare för strax över 50″. Känner ingen som har en sådan så hade varit intressant att veta vad läsarna har för erfarenhet. Vet att det är en ”budgetvagn” men kanske är köpare nöjda?

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Med de viktkraven skulle jag nog fundera på enaxlat. Vårat släp är ovanligt lätt för att vara Boogie (bl a pga kompositgolv, lätt inredning, ingen sadelkammare, ingen lastramp mm). Den väger 830 kg. Det skulle ge 520 kg som max lastvikt – det är inte mycket för häst + utrustning.

  Svara
 2. Dressyrtant

  De sista Boj som kom innan man sålde det har 1350 men utan sadelkammare. Transporter har så mkt med tycke och smak att göra så det är svårt att råda. Jag gick på budgetvariant i början men tänker nu att det är bättre med kvalitet även om vagnen är äldre. Jag vet inget om Cheval mer än en av mina vänner som inte är nöjd.
  Hade jag varit du hade jag satsat på en Boj årsmodell 2012, tror jag det är.

  Svara
 3. Anna-Kajsa

  Jag såg förresten att VV kommit med en helt ny modell – de nya ser ju mycket trevligare ut än de äldre 🙂 Den här allra senaste är en boggie med alu-golv som bara väger 660 kg. Jag har dock ingen aning om priset.

  Svara
 4. Jenny

  Jag kör 1,5 hästars, Henra. Suveränt eftersom jag åker mycket själv. Jag sadlar, broddar mm i transporten. Tyvärr ingen sadelkammare, men det finns som alternativ.

  Svara
 5. Ann-Lena

  Har också en 1,5 hästars. Henra, instämmer med Jenny. Den är jättebra. Mycket utrymme för hästen och extremt smidig att köra. Har sadelkammare på min.

  Svara
 6. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

  Har en Cheval Libert’e. m sadelkammare. Supernöjd. Har aldrig haft problem. Vägde 2000 från början, fick vägt ner den till 1400. Tom väger den 710 vilket betyder att jag får lasta 690 kg på B- kort. Vi har vänner som också har Cheval och heller aldrig haft bekymmer. Boogie o smidig att köra

  Svara
 7. lindaw

  Jag köpte den” enklare trä” boogie vagnen från Cheval 2011, men fick reklamera den och byta till en vagn helt i glasfiber pga det regnande in rejält i vagnen.
  Med den nuvarande vagnen har vi varit super nöjda, har många smarta detaljer tycker jag! Vi vägde ner vår till 1300kg för att passa vår dåvarande bil, och får då lasta strax under 500kg tror jag , men nu har vi bytt bil och jag har tagit B96 så nu har jag bokat tid för att registrera upp den till 1900kg

  Svara
 8. Anna A

  Ume? Jag har hyrt ett boggiUme som väger 740 kg, mycket trevligt på vägen och bra öht. Trots att det är rejält mycket större än mitt eget enaxlade Ume -87, drar bilen mindre diesel med det än med mitt gamla låga.

  Svara
 9. Johanna

  En hästars Fautras eller Ifor Williams är ju fina! Kanske som begagnade för 50 000?

  Svara
 10. Trasselkvast

  Jag har ett cheval och är supernöjd, ligger bra efter bilen, ljust och rymligt och bra sadelkammare. Mitt är i aluminium och glasfiber, så snyggt också. Skulle aldrig köpa enaxlat dock. Dubbla hjul är om inget annat en extra säkerhet. Ska byta detta tvåhästars till ett enhästars likadant nästa säsong.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>