Lättlagat eller färdiglagat?

tårta

Ja tack!

Har noterat ett stigande intresse för olika sorters matkassar som man kan beställa och därmed få hjälp med den dagliga middagstillagningen.

Är det något ni har provat och vad är ert omdöme?

Bra/ dåligt/ prisvärt? Fördelar/ nackdelar?

Själv tycker jag att det är så tråkigt att laga mat att jag gissar att jag inte hade varit hjälpt av en matkasse- även om allt fanns hemma skulle jag inte prioritera matlagning 5 dagar i veckan utan hade troligen fått slänga en massa överblivna råvaror.

Däremot har jag många gånger saknat en lunchrestaurang på jobbet men av olika anledningar tror jag att det hade varit svårt att ”få till”.

Det närmaste vore väl någon form av catering; tänk så skönt om någon bara dök upp med en massa god mat på utsatt tid!

Eller beställa något i stil med detta till fikat….mmmm…det hade varit något : ) !

Jag hade nog lätt fått ner en bit cheesecake eller schwartwaldtårta varje eftermiddag när jag tänker efter 🙂 !

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Ett litet kafe i var narmaste stad (som ligger ett par km bort fran business-parken dar vart kontor ar) levererar mat dagligen. Man mailar sin bestallning innan kl 10:30 samma dag, och sa kommer de. Litet begransat utbud – har i GB ater de allra flesta en sandwich till lunch, sa det ar vad kafeet erbjuder, plus att man kan bestalla salladslada och de har aven kakor, sma chipspasar och lask. Pa vintern har de ibland soppa, och da & da erbjuder de frittata. Tyvarr ar de opalitliga och avbokar ibland eller kommer jattesent – en gang kom de kl 14:30… SA sent vill iaf inte jag ha min lunch! Annars ar ju iden bra.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, ska det fungera så skulle i alla fall jag KRÄVA leverans vid en viss tid med bara minuters eventuell försening.

      Dels har vi inbokade hembesök både före och efter lunch så vi kan liksom inte äta lite ”hipp som happ” och dels så är jag inte rolig att tas med om jag får gå utan mat för länge…

      Svara
      • CeciliaL

        Gar tyvarr inte med detta kafe. Som resultat har bade jag och min man slutat bestalla fran dem – de har alltsa forlorat tva kunder, och sakert fler an sa, pga dalig tidspassning. Jag gissar att de sa smaningom kommer bestamma sig for att leveranserna ’inte lonar sig’. Synd, for de har valdigt god mat och mycket narproducerat.

        Svara
        • CeciliaL

          apropa det fick jag JUST ett mail fran kafeet dar de skriver:

          ”Any lunch today? – early delivery” – sa idag ska de helt plotsligt leverera tidigt. Na, man vet inte var man star med dem. Jag kan inte klaga for mycket personligen, da kafeet ags och drivs av en av dotterns klasskompisars pappa och det ar han som levererar (eller inte, as the case may be…).

          Svara
        • Birgitta

          Ja, för mig är ett en ENORM skillnad om jag ska få min lunch 12.00 (som jag vill) eller att den ska dyka upp 2 timmar senare. Det hade jag aldrig accepterat.

          Svara
  2. CeciliaL

    Forresten skulle jag garna vilja ha matkasse med recept och ratt ingredienser. Har provat en san dar ekologisk vegetable box som levereras varje vecka men da far man en hop gronsaker som man kanske inte gillar eller vet vad man ska gora med (t.ex. sa jag att jag INTE ville ha potatis, men fick anda det, och ville INTE ha rotselleri men fick lik forb… en ENORM dylik varje vecka som tog upp 1/4 av ladan), och forutom att jag vill valja vad jag ska ha sa vill jag kunna valja hur mogna/mjuka frukterna ar och hur stora och tradiga morotterna ar osv. Sa en veg box funkade inte for mig. Matpasar verkar dock ett extremt dyrt satt att hushalla…

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Fast vad jag förstått är matkassarna mycket prisvärda. De fungerar ju så att matkasseföretaget köper enorma mängder av samma sak varje vecka, vilket gör att de får bra mängdrabatter. Det gör att de kan hålla ett bra pris. (Säger hon som aldrig köpt en matkasse någonsin…)

      Svara
      • CeciliaL

        Kanner faktiskt inte till nagot sadant foretag har, sa det vet jag inte – men jag kanner till ett som saljer ’lador’ med ingredienser plus recept och jag tyckte de var valdigt dyra. Fast det ar val inte riktigt samma sak. En del gronsakslador inkluderar nog recept ocksa men iden ar att man ska fa i sin lada det som ar ’in season’.

        Svara
        • Anna-Kajsa

          Jag såg faktiskt ett företag som pitchade idén i Dragons Den. De fick nej för att drakarna inte trodde på idén – trots att företagarna berättade att det är en succé i Sverige 🙂

          Svara
          • CeciliaL

            Tycker det låter toppen!! Jag platsar definitivt i målgruppen. 🙂

  3. CeciliaL

    Forresten, inte laga mat 5 dagar i veckan? Hur menar du da? Du ater fardig-mat 5 dagar i veckan? Jag lagar mat varje dag, och gor lunchlador till mig och dottern, fast om mojligt vill man ju gora en stor gryta och ha rester dagen darpa eller nat ditat, men fardiglagad mat koper jag aldrig, dyrt och inte speciellt gott eller nyttigt tycker jag. Mina middagar bestar oftast av en bit protein (kott, fisk, korv, gryta, agg, tonfisk, houmous, etc) plus 3 hogar med gronsaker. Tar inte mycket tid att ’laga’. Ar inte speciellt road av matlagning, men vill ha ”riktig”, hemmalagad, och nyttig och kolhydratsfri mat pa tallriken.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är inte det minska kinkig med maten och kan utan problem äta ”portionsrätter”.

      De gånger jag lagar mat gör jag minst 4-6 portioner per gång.

      Svara
  4. Anna-Kajsa

    Men varför vill du ha en lunchrestaurang på jobbet? Där du jobbar finns det ju hur mycket restauranger som helst att välja på! Jag äter mycket lunch ute, och ffa när jag jobbade på mindre ort hade jag favoritställen – men inte ens det allra bästa stället ville jag gå till varenda dag. Och restauranger som finns inne på arbetsplatser är tyvärr sällan de allra bästa – de har ju kunder på bekvämlighet och behöver inte konkurrera med kvalitet på samma sätt som andra. Med det stora utbud som finns i storstan kan man välja både kvalitet och omväxling.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår hur du tänker men ibland vill jag bara kunna få maten snabbt och inte ge mig ”ut på stan” hur nära jag än har till alla möjliga restauranger.

      Vi har dessutom egentligen bara en halvtimmes lunch så det är också av den anledningen svårt att gå iväg.

      Sedan är jag inte alls kinkig med mat (älskade skolmaten som så många klagade på) så det där med variation är inte heller prio 1.

      Svara
  5. Birgitta

    Ju mer jag tänker på eftermiddagsfika via catering desto bättre låter det 🙂 .

    Snabb leverans och man slipper fundera på vems tur det är att handla/ baka och det finns flera goda alternativ att välja bland.

    På mitt jobb har vi inte alltid så mycket tid att lägga på ”kak-fix” men vi fikar gärna 🙂 .

    Svara
  6. Frida

    Där jag gör min praktik just nu så har man faktiskt lunch som körs till arbetsplatsen. Man får fylla i på en lista på morgonen vad man vill ha och sen kommer maten med taxi 🙂 Har inte utnyttjat det än men tycker det verkar rätt bekvämt 🙂

    Svara
  7. Trasselkvast

    Jag har kört kasse i flera år nu. Nu när David inte finns längre är det egentligen onödigt eftersom jag ensam lever i stort sett enbart på keso, men innan var det guld värt. Jag slipper tänka ut nya recept varje dag, mat kommer i överflöd, och även om jag faktiskt älskar mathandling så är det ju också en tidsbesparing. Har bara fått ett par recept som jag inte tyckte var så goda.

    Nu är jag ju väldigt intresserad och ändrar i stort sett alltid i recepten, ser dem mest som guidelines, men upplever heller inte att man behöver vara så kunnig för att följa dem.

    Har provat ICAs egen påse (okej, men tråkig), Linas Matkasse (klart bäst, rekommenderar alla) och Matkomfort (dyr och inte up to par, även om det är lysande att allt är gjort från grunden). Billigt är det också, JAG kan inte plocka ihop samma grejer med samma kvalitet för det priset (och då talar jag främst om Linas).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>