Tillbakablickar: då en stallkamrat skulle rida internationellt…eller inte…

jakt

Här var det många röda ridjackor!

På en dressyrtävling nyligen såg jag något jag inte kan påminna mig att jag har sett när man tävlar i just denna gren; en tjej som red i röd ridjacka.

Idag är ryttarna inte lika stelbenta som för…säg 20 år sedan…och vågar använda alla möjliga färger på sin utrustning, även på tävling.

Men för 20 år sedan var det mer svart eller blått enbart som gällde och när jag såg den röda ridjackan påmindes jag om  något vi på den tiden hade lite roligt åt på ridskolan.

En av mina klubbkamrater som tävlade i hoppning (vilket jag också gjorde på den tiden) hade av sin välmenande moder fått en röd ridjacka som hon tyckte att han kunde tävla hoppning i ( i lätt klass).

På den tiden var det bara enstaka ryttare i typ världseliten som hade röda ridjackor (förutom de som red jakt i England ha ha ha) och vi andra (som red i blåa och svarta jackor) var inte nådiga mot vår kamrat.

”Ha ha ha…ska du rida INTERNATIONELLT” minns jag att vi frågade skrattande.

Nåja…tonen var rå men hjärtlig bland oss så jag tror inte att han tog illa upp och hur många ritter det blev med den röda jackan minns jag faktiskt inte heller.

För övrigt kom det flera år senare en man som red på ridskolans lektionshästar iförd VITA ridbyxor vilket också vissa roades av….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Ja, man kanske kan roas lite åt historierna men jag tycker främst synd om den personen som blir hånad och skrattad åt, öppet eller i smyg.
    En ton som är ”rå men hjärtlig” kan uppfattas som bara rå av den som blir utsatt. Kanske man ska tänka på.

    Svara
    • Birgitta

      Jag förstår absolut vad du menar och håller med I SAK men vad gäller killen i röda ridjackan så var han själv en riktig ”spelevink” och han och vi andra (jag och en kille till) som tävlade hoppning höll ständigt på och skojade om allt möjligt, måhända lite barnsligt men vi hade lika roligt alla, det är jag övertygad om.

      Minns att ett annat ”skämt” var att benämna alla hästar ”Den” fast vi mycket väl visst om det var ett sto eller valack.

      När jag läser detta förstår jag om en utomstående inte alls ser det roliga i detta men…tja..så var det.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>