Lördag- så kan det gå


shit

Dagens tävling hör tack och lov till ovanligheterna- jag valde nämligen att stryka mig från en av mina planerade ritter.

Tanken var att rida LA:n en timme efter MSV C:1 (bara det kändes sådär…) men efter att ha konstaterat att LA-banan, som var placerad parallellt med MSV C-banan hade samma, djupa underlag så strök jag mig alltså.

En stallkamrat som var där som åskådare tyckte att underlaget såg ut som våt cement och tyvärr kändes det exakt så att rida också 🙁 .

Och med en häst där vi jobbar så mycket med självbärighet och bjudning kändes det inte juste att ”utsätta” honom för en klass till.

I MSV C:n blev det mycket 7:or i galoppdelen men travökningarna och framför allt slutorna där han var felställd i båda drog ner rejält så det blev inte mer än 60 %.

Så klart inte vad jag hoppades på idag men underlaget styr jag inte över och jag hade retat ihjäl mig om Vicke hade vrickat sig som lök på laxen, bara för att jag tvunget skulle rida en klass till.

Så det är bara att glömma och gå vidare…

6 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Nej, han tittade inte på något men han är även i vanliga fall lite svår att ”skåla ur” och hålla rättställd så nu när vi red som i kvicksand lyckades jag inte både fixa detta och få honom att öht röra sig.

      Svara
    • Birgitta

      Ja, better safe than sorry kände jag igår.

      Hade det varit typ SM hade jag chansat men inte för en LA liksom…

      Svara
  1. Anna-Kajsa

    Jättetrist med så dåliga förutsättningar, bättre då att stryka sig.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, himla synd för framridningen (i ridhus) var superb.

      Frågade 2 andra ryttare vad de ansåg om underlaget på banorna och de var lika negativa som jag.

      Jag har ju tävlat hos Torns massor av gånger utan denna känsla så det är möjligt att de har bytt underlag?

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>