Hur bokar du?

Min tränare (X) har nyligen börjat med ett nytt sätt att boka träningstider; detta görs numera på hans hemsida.

Så man går in på nätet, kollar vilka tider som är lediga, bokar den tid man önskar och så får man ett bekräftningsmail medan X samtidigt får ett mail och ett sms till sin telefon.

OTROLIGT smidigt tycker jag, av massor av olika anledningar.

Till att börja med kan man boka när man vill och slipper ”störa” X med förfrågningar via telefon eller sms, han slipper lägga tid på att svara och man kan boka flera veckor i förväg om man vill.

Om man måste avboka så gör man också detta via nätet- snabbt och lätt.

Jag har all förståelse för att X har massor att göra och ibland inte KAN svara då han kanske just då sitter till häst så det här systemet känns mycket mer praktiskt för alla parter.

Men hur gör ni när ni bokar tider för er instruktör? Fungerar det bra eller hade ni önskat ett annat system?

När jag tränade för Christina skapade jag en Facebook-sida för oss som tränade för henne och så höll jag i den, dvs när någon skrev på sidan att de ville träna en viss tid så la jag upp den i bokningsschemat.

Även detta system fungerade bra tycker jag men det förutsätter ju att någon är ansvarig, antingen tränaren själv eller någon annan.

En fördel med en Facebooksida är att man kan göra den öppen för alla så att även ens stallkamrater och andra kan se när träning pågår- inte för att ridhuset är reserverat men så att man ändå kan välja att rida på andra tider om man inte vill störa eller störas.

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Trasselkvast

  Ja, det låter ju fantastiskt smidigt, det borde fler anamma. Vi har som du tidigare, en fb-sida med en ansvarig, men kan hon inte eller glömmer så är det alltid någon annan som drar igång det. Den är öppen för alla anmälda, men inte för någon annan.

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Bokningssida är ju verkligen jättesmidigt! Jag har bokning på det sättet för mina rådgivningar också, funkar jättebra.
  För förra tränaren bokade jag när jag var på plats. Som ”stammis” hade jag en tid som jag hade första tjing på varje vecka, men jag var tvungen att säga till att jag ville ha den. De veckor då tränaren inte kunde den dagen satte hon oftast in samma tid en annan veckodag. Hon lät dessutom elever hon haft en tid boka flera tider samtidigt, men nya elever fick bara boka en tid i taget (vilket oftast gjorde att man i början bara kunde rida max varannan vecka). Det låter förstås struligt men funkade bra!
  Nuvarande tränare nr 1 är tyvärr rätt svårbokad – oftast skickar vi meddelande fram och tillbaka. Tränare nr 2 bor deltid i ett annat land – hon skickar sms när hon är i Sverige, så bokar vi efter det. Inte heller så smidigt, men hon har den stora fördelen att hon kommer hem hit och tränar mig.
  Vi håller ju även en del träningar. Dem bokar folk genom de klubbar som arrangerar, så vi får bara besked om hur många elever vi ska ha. Det är smidigt för oss iaf!

  Svara
 3. CeciliaL

  Later urbra. Jag bokar pa plats, efter traningen, och bekraftar per mail. Det kan vara litet bokigt ibland. Hoppas fa en fast tid med nasta tranare nar jag har en ny hast sa jag kan trana regelbundet.

  Svara
  • Birgitta

   I princip alla tränare jag tränat för genom åren har man bokat tider med på plats, oftast efter träningen.

   Nackdelen med detta system är att det tar tid från tränaren eller träningen (tiden måste ju tas någonstans ifrån) och ”många bäckar små….”.

   Att flera gånger om dagen behöva ta fram sin telefon/ almanacka och titta efter lediga tider, boka, avboka, konferera med eleverna kring detta- det TAR tid.

   Jag som gillar ”ordning och reda” tycker ju att internetbokningen känns som det säkraste sättet- då behöver man inte fundera på om tränaren har glömt att skriva upp tiden osv.

   Svara
   • CeciliaL

    Haller med! Tycker mitt nuvarande ”system” (dvs brist pa) med Lussans tranare ar urbokigt och alltid en massa ’tjafs’ hit och dit, och andringar. Hoppas ordna battre.

    Svara
 4. Emelie

  Tycker det låter ypperligt! Hästvärlden är verkligen föråldrad på vissa fronter, här verkar man ha tagit ett stort steg in i framtiden (eller nutiden)!

  För oss är det två personer som håller ihop träningen, bokar vilken helg de kan komma och sen får man önska antal pass och vilka dagar.

  Svara
 5. Frida

  Jag har alltid haft en fast tid varje vecka så har inget behov av ngt system med bokningar. Vill jag avboka skickar jag bara ett sms. Funkar utmärkt…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>