Köp via telefon

Jag är en person som har min telefon som en förlängd kroppsdel- mycket för att jag har både hund och häst som kan råka ut för allt möjligt som jag kan behöva rodda i omedelbart eller fatta beslut kring.

Jag tycker också OM att ”alltid” kunna bli nådd även om jag vet att man kan resonera otroligt olika i den frågan och det får man acceptera.

Och eftersom jag alltid kan nås händer det så klart också att jag blir störd mitt i något (tex när jag sitter och rider) för att jag svarar fast jag inte vet vem uppringaren är- i tron att det är något viktigt.

Där får jag så klart skylla mig själv men jag kan bli otroligt irriterad på de olika telefonförsäljare som vill försöka kränga på mig allt möjligt.

I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte VAD de vill sälja för jag låter dom aldrig komma så långt i samtalet och därefter spärrar jag deras nummer.

Idag undrar jag om ni NÅGONSIN har köpt något av en telefonförsäljare?

VAD har ni i så fall köpt och tyckte ni att varan/ tjänsten var bra?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Nej, jag har aldrig köpt något av en telefonförsäljare – eller riktigt sant är det inte när jag tänker efter. För länge sedan bytte jag telefonabonnemang efter ett samtal från en telefonförsäljare. Jag upptäckte direkt att villkoren jag var lovad på telefon inte stämde, så satte igång för att stoppa det med en gång. Då jag har en enskild firma omfattas jag inte av distansförsäljningslagen med 14 dagars ångerrätt, så det var i princip omöjligt. Det slutade med att telefonbolaget som jag hade innan hjälpte mig och dessutom betalade uppsägningsavgiften på det nya som jag blivit pålurad åt mig… Som företagare kan jag inte heller anmäla mig till Nix.
    Men jag är förvånad över att telefonförsäljning fungerar – det kan väl inte finnas så många som köper något?

    Svara
    • Birgitta

      Jag undrar samma om de så kallade Nigeriabreven och dylikt?

      Vem i hela fridens namn går på sånt?

      Kanske är jag fördomsfull men vad gäller telefonförsäljningen gissar jag att det främst är äldre människor som blir byten.

      De lever kvar i att det är ouppfostrat att snabbt avsluta icke önskvärda samtal och kanske är de ensamma och VILL prata lite också?

      Och ett, tu, tre så har de prackats på något de egentligen inte vill ha?

      Svara
    • CeciliaL

      Det ar klart att det funkar – annars skulle telefonforsaljning dott ut. Finns ju ingen chans att en massa firmor skulle kasta bort pengar pa nagot som inte alls funkar, sa gar det inte till har i varlden. Telefonforsaljning kostar pengar, darfor maste den inbringa pengar.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>