Lördag- bedrövligt

Ja, till dagens inlägg hade jag många rubriker som förslag:

Sämsta ritten ever

Djävla sporrar

När snålheten bedrar visheten

osv osv…

Var och tävlade en MSV C:1 med Vicke och allt kändes bra tills jag skulle rida in på banan.

Jag känner då hur det ”dinglar” runt den ena foten: sporren har gått av och hänger i 2 delar.

Hade det varit mer än dessa 2 minuter innan jag skulle in i ridhuset hade jsg hunnit ta reservsporrarna som låg i bilen men nu var det bara att hoppas på det bästa vilket visade sig vara att hoppas på för mycket 🙁 .

Vicke stod emot som f…n där inne och även med elsporrar hade vi säkert inte fått till en optimal ritt men nu blev den katastrofal.

Jag kan inte minnas när jag hade så många missar i ett och samma program (aldrig?), jag kanade runt i sadeln, Vicke bromsade flera gånger och eftersom ritten ändå var helt förstörd drämde jag benen i honom inför den avslutande halten efter att han hade gått och velat stanna hela uppridninen igenom.

”Onödigt brysk hjälp” skrev domaren men jag kände bara att nu fick det vara nog- dessa inbromsningar har Vicke gjort några gånger tidigare också (men bara på tävling)- inte ok!

Men som sagt hade vi massor av andra missar också, högeröppnan var tex obefintlig och vi raglade bara runt på spåret, i högerslutan ville Vicke bryta av till skritt, den ena enkla bytet föregicks av tusen travsteg osv osv….

Det märktes idag tydligt att det är en bedömningssport jag ägnar mig åt för sett till de andra gångerna jag ridit på 59 % hade JAG gett dagens ritt max 50 %.

”Så klart” gick Vicke som en virvelvind när jag travade några minuter efter avslutad ritt och så tycker jag alltid att det är om det går dåligt inne på banan.

Nu blir det sporrar i rostfritt stål i fortsättningen (hemma rider jag utan)- aluminium är vad det är, billigt men inte hållbart material för detta ändamål- DET har jag i alla fall lärt mig idag…suck!

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lisa

    Du funderar inte på att det kanske beror på att din ridning gör så att han bromsar inne på banan? Bra att domaren markerade att din bryska hjälp var fel.

    Svara
    • Birgitta

      Klart att ryttarens ridning avspeglar sig i hur hästen går.

      Tack och lov var dagens ritt inte karakteristisk på något sätt så jag tränar vidare utan att gräva ner mig.

      Svara
        • Birgitta

          Tja, allting är relativt och att hästar tappar bjudning inne på banan är MKT vanligt.

          Jag har haft problem med detta ja men tycker att det över tid har blivit bättre. Trägen vinner 🙂 !

          Svara
      • Bodil

        Tyckte att du gjorde rätt som markerade! Med dåliga poäng kan du ju bara försöka göra det bästa av situationen.

        Svara
        • Minstral

          Håller med Bodil, lika bra att markera när det ändå har blivit skit av det. Har gjort på Diego och fått liknande kommentarer, men det minsta man kan begära är att de ska gå fram. De ska typ jobba 6 min + 20 framridning. Hade det varit min arbetsdag hade jag sprungit som bara f-n 🙂

          Svara
  2. Madeleine

    Jag rekommenderar Sprengers sporrar. Kan inte tänka mig att dom skulle gå sönder.
    Glöm dagens tävling, du har en fin häst.

    Svara
    • Birgitta

      Jodå, aluminium är egentligen ganska klent till sporrar, särskilt om man vid något tillfälle har ”dragit ut” sporrarna (ökat bredden på dom).

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Fy så tråkigt! Jag har sedan många år bara sprenger- eller stübbensporrar. Dem kan man ändra vidden på utan att riskera att de går av. Dyrt blir det ju inte heller om man slår ut de 3-500 kr de kostar på de 20 år eller mer man har dem.

    Svara
  4. Anne

    Jag hade gjort precis som du, är ritten ändå inte så bra, passa på att tillrättavisa ett icke önskvärt beteende

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>