Lördag- framsteg

Åh så nöjd jag är med dagens tävling!

Var hos Sydslättens ryttarförening; en tävlingsplats som jag har tidigare dåliga erfarenheter av med Vicke.

Första gången jag var där med honom var allra första gången vi tävlade och då var han så spänd och skumpig att jag satt hela ritten igenom och bara tänkte typ ”snälla…låt det ta slut”.

Andra gången gick det något bättre men då var det en stor reklamskylt på ena långsidan som enligt Vicke skulle äta upp honom om han gick lugnt på spåret så det gjorde han inte…typ.

När jag äntrade banan idag var det ”vegetationen” kring domarborden (en massa plastväxter och småträd) som Vicke menade var livsfarliga och jag hade fullt sjå med att få honom att gå på denna kortsida.

Men; idag satte jag sporrarna i honom och red väldigt bestämt så även om det blev galoppinslag i traven och en massa gloende just där så fick jag honom att gå och att gå FRAM.

Av vissa tävlingars tidigare brist på bjudning fanns inte ett spår och jag hade trots spändheten vid kortsidan en allmänt jättefin känsla och kunde verkligen påverka min lilla häst.

Typiskt nog skulle jag bara rida en klass idag för hade jag ridit en till hade det säkert gått ännu bättre- ju längre in i programmet vi kom desto mer avslappnad blev Vicke och det är också något att glädjas åt- att han blir mer och mer påverkbar.

64% i MSV C:1 var fina procent med tanke på spändheten som domaren också påpekade i protokollet och jag var som sagt mycket nöjd med att jag ändå kunde påverka Vicke så pass bra som jag faktiskt gjorde.

image

Växtligheten på kortsidan var inte uppskattad av herr Vicke!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Trägen vinner! Själv red jag ihop 62,8% i msv b2 trots byten i varje på medelinjerna och vid bytena… Med vinterträningen så blir ni farliga i vår!

    Svara
    • Birgitta

      Jag hoppas verkligen att du har rätt!

      Och tänk att det fanns en tid då både du och jag var beredda på det värsta med våra djur….

      Svara
      • Dressyrtant

        Usch, ja! Är egentligen glad varje dag jag får rida på honom.
        Vicke ser helt annorlunda ut nu i kroppen, mycket starkare. Det jobbet du lägger ner kommer visa sig till våren. Det är jag säker på!
        Fortsätter min så här så kanske det kan bli någon rosett men som sagt… Varje dag på ryggen är det som är det roliga. Visst gör det skillnad med träning två dagar/vecka? Jag gjorde ju det innan den hemska hovhistorien och har gjort det stundtals nu i höst.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>