Nytt och farligt blickfång

jag3

På en tävling nyligen såg jag något som jag reagerade över: en höggravid kvinna gick tvärs över framridningen fullständigt försjunken i sin mobiltelefon! Hon hade inte den minsta koll på omgivningen!

Men sedan tänkte jag att jag själv inte är mycket bättre.

Jag går OFTA och stirrar ner i telefonen samtidigt som jag tex är ute och går med Soya även om vi då går på vägar/ stigar som är väldigt skyddade och utan vare sig trafik eller ens mötande människor.

Ärligt talat tycker jag att det är ett bra tidsfördriv och lite ”slå två flugor i en smäll”- jag hinner både svara på mail tex och motionera hunden.

Känner ni igen er eller är ni restriktiva med när och hur ni använder telefonen?

Kan ni messa medan ni rider och gör ni ”annat” via telefonen till häst eller när ni är ute och går?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag går aldrig och tittar i min telefon. Rider och samtidigt har telefonen uppe gör jag heller aldrig, när jag rider så rider jag. Är jag ute i naturen försöker jag njuta av densamma och går jag i stan vill jag ju ha koll på var jag går. När jag är i stallet glömmer jag ofta att ta telefonen med mig, jag gillar ju att vara och pyssla i stallet och då förstår jag inte varför jag ska hålla på med telefonen? Så när jag gör saker jag gillar, rider, är i stallet , ute och promenerar, umgås med vänner etc så känner jag inget behov av att ta upp luren, men under reklampauser på TV surfar jag gärna en stund 🙂

    Svara
  2. Emelie

    När jag går till matsalen på jobbet brukar det vara ett lämpligt tillfälle att kolla telefonen. När jag är med hästen brukar jag försöka undvika det, men erkänner att om det plingar till när jag skrittar fram eller av så åker den lätt upp… Alternativt för att knäppa någon bild.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>