Facebook och Instagram

skyldig

Jodå….ovan stämmer bra på mig, både vad gäller Facebook och Instagram.

Båda innehåller till stor del bilder på antingen Vicke, Soya, Gullis eller Hatten och väldigt sällan bilder på mig tex.

Men hur är det för er del: har ni Facebook och Instagram och vad använder ni det till?

Jag kan på rak arm faktiskt bara komma på en vän som varken har det ena eller det andra- det känns som att det är väldig ovanligt att i alla fall inte ha Facebook?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har flyttat mycket och ganska långa sträckor, vilket gör att jag har många kompisar som jag har svårt att hålla kontakten med. Där har Facebook betytt massor för mig. Jag har fått kontakt med kompisar som jag hade tappat kontakten med, och jag underhåller en kontakt med många fler än jag hade kunnat annars. Statusuppdateringarna gör att man har en vardagskontakt, och så använder jag fb-chatten massor – numera mer än t ex Skype som jag tidigare använt mycket.

    Svara
  2. Minstral

    Håller med Anna-Kajsa, jättebra och kul att ha en liten inblick i gamla vänners liv som man inte haft utan fb. Det jag sen också älskar med fb är alla roliga filmer och klipp på djur m.m. Typ sötchocker och hysteriskt roliga filmer 🙂 Lägger jag upp bilder är det nog mest på hästar 🙂

    Svara
    • Minstral

      Får lägga till också att jag använder Messenger mycket också, använder knappt min mail längre, de flesta jag känner har fb och då är det lättare med Messenger. Mailen används bara till jobb/företag.

      Svara
  3. CeciliaL

    Sager som Minstral och Anna-Kajsa – FB betyder jattemycket for mig, och eftersom jag dels ar dov (inte kan prata i telefonen) och dels inte alltid hor vad folk sager (missar mycket av ’skvaller’ och snack, vilket kanske inte later sa markvardigt, men leder till att man inte riktigt har koll), och sa dessutom bor utomlands och inte har sa mycket kontakt med Sverige/svenska som jag skulle onska, sa har FB *verkligen* forbattrat mitt liv. Instagram, twitter och en massa annat bryr jag mig inte om, men just FB later en halla kontakt med sa mycket som man annars helt skulle missa, och aven att halla kontakt litet ytligt med folk som man inte traffar men anda vill ha kvar i sitt liv – kusinerna fran Goteborg, gamla huskamrater, f.d. tranare osv – de skulle ju annars liksom helt forsvinna, vilket ar synd. Sen anvander jag messenger mycket ocksa, och aven kop&salj-annonser pa olika sidor.

    Svara
    • CeciliaL

      Kanner forresten en del som inte har FB, dels for att de ar litet tekniskt osakra och dels for att de oroar sig att folk ska hitta hem till dem och stjala saker, eller vad det nu ar for oro de har vad galler att bli ’hittade’. Visst tanker jag en gnutta pa det ibland – att skriva ’NU AKER JAG PA SEMESTER MED HELA MIN FAMILJ och ar borta i 2 veckor’ undviker jag om ifall att nagon tjuv haller koll, typ… Jag menar, det ar val battre att inte tala om sa himla exakt nar huset ar obevakat.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag upplever det som att de som är mest fb-negativa och menar att det ”bara är skit på fb” är de som inte finns där. Du har ju dessutom stor frihet att själv välja vad du vill se på fb genom att välja dina vänner, välja vad som ska synas av det som de skriver och välja vilka nyhetsflöden eller grupper du vill följa/vara med i. Dessutom väljer man precis som Cecilia säger själv vad man vill skriva/lägga ut/dela.

        Svara
  4. Trasselkvast

    Älskar instagram, avskyr fb, men har båda två. Tror inte man klarar sig så långt utan fb nu för tiden, om inte annat skulle jag missa alla träningar/notiser osv för stallet.

    Svara
  5. Emelie

    Jag lever ett väldigt ensamt liv, det är jag, hästarna och katten. De vänner jag har finns på långt avstånd, så utan FB hade jag kanske klappat ihop helt av ensamheten.

    Svara
  6. Linda

    Det finns inte mycket som är mer ointressant än selfies, möjligen frukostbilder då. Både min Facebook och min insta är mest bilder på mina djur ja.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>