Lite inredningstips från mig

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av att ”ha det fint” hemma samtidigt som jag i perioder har haft väldigt begränsade ekonomiska medel att köpa precis det jag har velat.

Jag tycker också att det är väldigt tråkigt när vissa boenden ser ut som att de tagits direkt ur IKEA-katalogen utan den minsta personliga touch eller prägel.

Utifrån ovan tänkte jag tipsa om sådant som jag tycker kan höja utseendet i ett boende och ge det just en personlig prägel även om merparten av möblerna är massproducerade:

Mitt första tips är att leta fynd i second hand-affärer eller rent av på ställen där folk slänger saker 🙂 !

image

Den här gamla stegen hittade jag tex i ett soprum när jag besökte några lägenheter i tjänsten 🙂 !

image

Samma sak med jordgloben som också hittades i samma soprum vid ett annat tillfälle.

Mitt andra tips är att köpa saker när man är ute och reser; dels är de oftast lite originella och dels utgör de ju ett minne från just den specifika resan.

På bilden ovan ser ni tex en foto-ram från Thailand.

image

Denna mask kommer från Malaysia….

image

…..djurhuden från Slovenien….

image

….porslinsfisken på badrumshyllan från Grekland….

image

…och keramikhästen från Egypten.

Som kuriosa måste jag för övrigt berätta om den fula klockradion som jag bara har kvar för att den utgör ett speciellt minne för mig.

För tusen år sedan, eller i alla fall ca 20 (!) hade jag en stallkamrat vars make köpte in konkurslager av alla de slag.

Klockradion kommer alltså från detta lager och trots sitt extremt enkla och billiga utförande har den tjänat mig troget i alla dessa år….ganska fantastiskt eller hur?

På samma bild ser ni en nalle från min barndom- gamla leksaker kan också var fint att använda som inredningsdetaljer.

image

Det stora plåtlokomotivet är också från min barndom och således över 40 år gammalt. Drivs med batteri och fungerade sist jag provade för några år sedan.

image

Det sista tipset är att byta ut befintliga detaljer/små saker som tex handtagen till detta standardskåp från IKEA. Det satt helt vanliga runda knoppar på garderoben och jag köpte dessa nya för runt 40 kronor.

image

Tavlorna på bilden har runt 15 år på nacken och medan jag fortfarande gillar motiven tyckte jag att ramarna (bruna) inte såg så roliga ut längre.

Nya ramar köptes på Gekås för runt 50 spänn stycket och jag blev mycket nöjd med uppfräschningen.

image

Jaha…det var mina små tips och som avslutning får ni se en toalettborste som jag fick av min dåvarande hästskötare för säkert 15 år sedan i julklapp.

Jag är lika förtjust i den än och det är bara att byta själva borsten vid behov.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>