Begär ni kvitto?

pengar

Exempelvis nu när jag har flyttat men även i andra sammanhang då jag anlitat någon som antingen har gett mig någon form av service eller sålt en vara till mig har jag ibland fått frågan ”vill du ha kvitto”.

Och jag ska inte hymla med att jag inte har några problem alls med att INTE begära kvitto- både för att jag ibland inte skulle ha den minsta glädje av det och för att jag ibland i så fall har fått varan/ tjänsten billigare.

Tex Olof kör ju sina träningar ”vitt” men att begära kvitto av honom eller av den hovslagare jag haft i över 26 år skulle bara kännas fjantigt; vad ska jag ha det till liksom? Bara slöseri med tid och papper- jag kan ändå inte dra av kostnaden någonstans och vadå; hade kvittot varit bra att ha om jag ville reklamera en träning ha ha ha?

När det gäller köp av andra tjänster/ varor gör i alla fall jag en kalkylerad riskbedömning; tror jag att jag kommer att behöva kvitto vid en eventuell reklamation eller litar jag på att tjänsten blir korrekt utförd eller att varan är till min belåtenhet?

Hur mottagaren av mina pengar väljer att redovisa dessa eller om personen inte redovisar en krona känner jag faktiskt att jag inte bryr mig om- det finns viktigare saker för mig att fokusera på och jag behöver inte agera världssamvete i detta fallet.

Men alla resonerar givetvis inte som jag utan har andra principer- HUR GÖR OCH TÄNKER NI?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emelie

    Jag satt i sekretariatet på en regional hopptävling vi hade i våras, med kvalmöjlighet till Breeders. Där var det väldigt många som ville ha kvitto på sina anmälningsavgifter! Anledningen var väl så enkel att de drev hästföretag.

    Svara
    • Birgitta

      Antagligen var det så och/ eller att de kanske red andras hästar och ville visa vilka utlägg de haft? För annars kan jag absolut inte tänka mig vad man skulle ha ett kvitto till som privatperson utan företag.

      Svara
  2. Prick

    Jag brukat alltid ta kvitto om jag betalat m kort. Bra att ha som underlag för egen del. Sällan jag tar kvitto vid kontantköp men å andra sidan är det ofta små löp, typ en chokladkaka.

    När det gäller kvitton på tävling skickar en del arrangörer in inkomstuppgifter på premier. Då är det bra att enkelt kunna redovisa de utgifter man haft. Även som privatperson. Ju större tävlingar desto högre premier.

    Svara
      • Prick

        Om jag betalar med kort ser jag ju inte att pengarna blir färre. Därför bra med kvitto så man har en känsla för vad som har gått åt. Tar tex alltid minneslapp om jag tar ut pengar i automat.

        Svara
  3. jannike

    Tänker som du, det är inte min skyldighet att se till att de som utför servicen redogör för sina inkomster.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>