Vad ÄR det för kattmat?!?!?

Att mina katter Gullis och Hatten är ena lustiga djur på alla möjliga vis har jag alltid tyckt men nu börjar de verkligen gå till överdrift….

Härom dagen såg jag att det låg en köttbit i deras matskål och jag tänkte för mig själv att den som lyckas komma först och hugga denna kommer att bli överlycklig.

Döm om min förvåning när ingen av katterna ville äta köttet utan i stället jamade trånande efter det torrfoder jag ger dom varje morgon?!?!?

Detta torrfoder är verkligen ingen exklusiv föda utan någon standardvariant som man kan köpa på Svenska Foder men katterna är tokiga i det.

När jag berättade för en av stallägarna att båda knäppisarna hade föredragit torrfodret framför köttbiten visade det sig att det var OXFILÉ kräken hade fått (middagsrester) – snacka om bortskämda och otacksamma djur….

Det enda de hellre äter än torrfodret är den kattmat som säljs i konservburkar men den ger jag dom aldrig eftersom de blir helt galna bara de känner doften…

Gullig BET mig till och med i fingret en gång när jag skulle ge honom en avmaskningstablett gömd i lite burkmat- han kastade sig över maten med sådan frenesi att mitt finger blev utsatt för blodvite!

Vad det är som lockar med nuvarande torrfoder undrar jag verkligen men så länge båda katterna är härligt runda och med fantastiska pälsar får det vara vad det vill i den 🙂 !

image

Det var då det….

Ju äldre katterna blir desto mer håller de sig på var sin kant och jag måste numera utfodra dom i var sin del av stallet för att undvika ”catfight”. Gullis verkar vara den som bestämmer, kanske för att han är 1 år äldre eller för att Hatten alltid har varit så otroligt vaksam och rädd av sig?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Kolhydrater är det väl, spannmål och skit. Det vet man ju själv att det är svårt att sluta äta godis. Katter skiter nog fullständigt i om köttet heter oxfile eller rutten mus dessutom. 😉
    Burkmat brukar ju vara väldigt bra att variera med om inte annat för att minska risken för urinsten då dom äter mycket torrfoder.

    Svara
    • Birgitta

      Nja, allt äter dom inte….

      Jag köpte torrfoder (det billigaste) på City Gross en gång och det går dom inte i närheten av medan Lidls billigaste torrfoder går jättebra.

      Svara
      • Linda

        Jag tror inte att jag skrev att dom äter allt bara att det är mycket kolhydrater i fodret, i dom flesta torrfoder. Som att äta godis till middag typ.

        Och att katter knappast bryr sig om det är just oxfilé.
        Fast dom borde äta oxfilén framför torrfoder för att det är bättre för dom men det bryr dom sig inte heller om.

        Min katt äter tyvärr också helst torrfoder men jag brukar tvinga honom att äta lite blötmat ibland bara för att det är bra för dom och har hittat ett torrfoder med bra kötthalt.

        Svara
  2. Minstral

    Katter är ju ganska kräsna djur och väljer sin mat med omsorg. En av våra har kokt broccoli som absoluta favorit, väljer det framför kött. Kyckling och räkor står också högt upp på listan. Vår andra väljer torrfoder före all annan mat, men det ska vara Royal Canin för innekatter, möjligt att det funkar med ett och annat potatischips. Utekatterna är Franks kattafor och en hel del möss. De blir också alldeles galna om man öppnar en burk kattmat.

    Svara
  3. Prick

    Det verkar vara rätt individuellt. Hade en katt som kunde dansa sig utmattad för en liten bit rått kött (oavsett sort, köttfärs, oxfile, fläskkött osv) medan brorsan inte ens tittade åt maten. Däremot gick torrfodret ner.
    Som tillverkare (torrfoder) försöker man väl göra fodret smakligt för många fastän innehållet ofta är rätt kasst ffa de billigare varianterna.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>