8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag har haft en häst som behövde kontrolleras/åtgärdas flera gånger om året. Skulle jag ha sålt hade jag säkert fått gå ner lite i pris.

    Nu ha vi ju lite olika åsikter om hur en undersökning ska gå till men med sedering och noggrann kontroll och åtgärd av ffa de bakre tänderna kostar det flera tusen extra per år. Varje år. Kan var skäl till reducerat pris tycker jag.

    Fast det var kanske inte så det var menat i annonsen?

    Svara
    • Birgitta

      Jag håller med i ditt fall. En sådan häst är definitivt ”dameged goods” och man får räkna med att behöva gå ner i pris.

      I annonsen fick jag mer känslan att det handlade om att tänderna behövde kollas upp på samma sätt som man vaccinerar en gång om året.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag antar att det handlade om en rätt billig häst? Om hästen kostar 10 tkr och tandkollen 2 tkr kan nog en del se det som att det är en stor del av köpesumman. Fast samtidigt måste man ju faktiskt räkna med att det är löpande kostnader förknippade med hästen, som till exempel tandkoll.

        Svara
          • CeciliaL

            Vad jag tycker värst om är alla eviga annonser med riktigt gamla hästar som folk helt klart har tröttnat på att ta hand om. Blev nyligen frågad om jag var intresserad av att ta emot en sällskapshäst…. Sen visade det sig att det rörde sig om en 32(!!)årig fd fälttävlanshäst som var medaljör på OS i Sydney. Tycker nog ägaren (en känd australisk fälttävlansryttare får ta hand om den (eller ta bort). 🙁

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>