21 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Jag tycker faktiskt att just Hööks gör ett bra jobb. De använder sig av hästtjejer. Min syster var med för många år sedan till och med då hennes häst var så vacker. Syrran, fick de dock sminka en del :).
    Sedan kan jag tycka att pryl och klädmodet i sporten gått över styr.

    Svara
  2. Trasselkvast

    Börjes kör ju med ”normala” människor, och personligen blir jag ”avtänd” av det hela. Reklam är lika mycket yta som innehåll, produkter ska presenteras på ett tilltalande sätt. Vackra människor är tilltalande. Sen är ”vackert” en subjektiv sanning, men klart det finns ett allmänmänskligt genomsnitt.

    Dubbelmoralen håller jag dock med om, men värst tycker jag är tjejer/kvinnor som hatar på andra tjejer för att de inte uppför sig, ser ut, agerar som de ”ska” (många citattecken här). Fuck alltså, sköt dig själv och skit i andra har aldrig varit mer relevant.

    Svara
    • Birgitta

      Är benägen att instämma- har alltid tyckt att Börjes-grejerna ser väldigt ”billiga” (ej attraktiva alls) ut och frågan är hur mycket deras modeller spelar in.

      Jag är annars inte speciellt märkesfixerad och handlar ju massor i Ullared.

      Svara
    • DRESSYRLIV -Från föl till stjärna

      Håller helt och hållet med dig! Tänkte också på Börjes… Deras modeller är helt ’vanliga och normala’ (eller hur jag nu ska uttrycka mig) och jag tycker att det ser slafsigt ut.

      När jag ska falla för en produkt vill jag att den presenteras på ett snyggt och tilltalande sätt. Har inget särskilt emot Hööks modeller. De representerar väl ridtjejer och killar i stort.

      För mig hade det varit fult och avskräckande med halvfeta, osminkade modeller i otvättat fett hår med grav utväxt 😉 inga kläder jag hade köpt i alla fall!

      Tycker att den där damen som skrivit brevet känns hyfsat överreagerad. Tror en del av problemet ligger hos henne själv.

      Svara
      • Minstral

        Ursäkta mig, men varför i hela friden måste man se slafsig ut och med fett hår om man är ”halvfet” (mullig/kraftig är ord jag hade valt). Tycker du det är ok med smala tjejer som ser slafsiga ut med fett hår? Varför ger du överviktiga dessa egenskaper? Skriver man så som du nyss gjorde så är man bannemig både korkad och elak!

        Svara
      • Anna-Kajsa

        Och nu sker det igen – någon hävdar att ”problemet ligger hos henne själv”. Det är ett av de fulaste argumentationsknep jag känner till faktiskt.

        Svara
          • Minstral

            Nu var det ju inte riktigt så du skrev, du skrev halvfeta med fett hår o.s.v. Att föredra smala modeller är en sak, att klanka ner på de som inte är det är en annan. Det är din människosyn och den får du faktiskt stå för!

  3. Mia

    Själv tycker jag att Hööks är urtråkig! Majoriteten är unga, blonda och relativt smala tjejer. Jag hade velat se äldre, kraftigare, mörka osv. Detsamma gäller hästarna 🙂
    Tycker det är synd att en vis typ av skönhet ofta premieras i annonser och reklam som framförallt riktar sig till kvinnor. Varför kan exempelvis inte en äldre kvinna vara vacker och attraktiv. Tragiskt!

    Svara
  4. LenaB

    Jag tycker modellerna i Hööks-katalogen ser ut som hästfolk gör mest. Naturligtvis är de sminkade, fixade i håret och kläderna är nya, hela och rena -men det är väl enda skillnaden från hur jag tycker att ryttare i allmänhet ser ut i vårt stall.

    Om jag förstått rätt så använder de sig av ”riktiga” ryttare i katalogen och det tycker jag de ska ha en eloge för. Att man skulle vara tvungen att vara smal för att kunna ha tex deras ridbyxor tycker jag låter konstigt, har för mig att de har storlekar för de flesta, själv är jag snart 50 och har aldrig haft problem att hitta passande storlek hos dem och jag känner inte heller att de måste ha modeller i katalogen i precis min ålder.

    Svara
  5. Frida

    Skulle nog gärna se lite mer olika typer av människor i katalogen, lite långa, kort, smala, tjocka m.m. Det behöver ju inte betyda att alla ska vara ofixade eller att det blir tråkiga bilder bara att modellerna ser lite mer olika ut. Sen är kanske inte Hööks den som ska dra detta lasset själv, detta är ju ett genomgående problem överallt. Hööks är betydligt bättre än många andra företag. Kolla in Animo som exempel. Måste modellerna ha ett BMI på gränsen till svält?

    Svara
  6. JEGU

    kunde inte vara mer ointressant ämne………nej, jag bryr mig inte det minsta

    men, jag undrar lite över deras storlekar.
    Jag är inte stor, har 34-36 i storlek, 160 lång 54 kg
    när jag eller mina döttrar i samma storlek ska köpa ridbyxor blir det alltid strl 38 hos hööks just på ridbyxor, tröjor/jackor inga problem, ser mig inte som nån med stor rumpa eller grova lår

    Svara
  7. M

    Alltså, jag tycker inte alls att detta är ett problem egentligen: slå upp vilken katalog som helst eller kolla på vilken sida som helst på nätet, där det visas kläder: i regel är modellerna långa, smala och snygga. Punkt.

    Varför skulle det vara annorlunda i en hästkatalog än på t.ex Zalando? OK, på Zalando kanske det finns mer varierande etnicitet (?), men, tja inte vet jag, men där är det kanske mer representativt för kvinnor världen över (alltså med ”vanliga kläder” + blandad etnicitet) än då det just handlar om ridsport i Sverige/Norden?

    Jag vet inte, men jag är inte alls känslig för modellerna som sådana – let´s face it, i den verkliga världen: få ÄR modeller, få SER UT som modeller, MEN alla företag vill väl sälja sin vara på bästa tänkbara sätt, dvs på ett estetiskt tilltalande vis, på en snygg, lång och smal tjej i detta fallet. Det jag möjligen hade stört mig på är om alla deras kläder enbart och endast fanns att köpa i stl 34/36 för DET är det verkligen inte alla som kan ha.

    Sedan skrev ju någon att det möjligen ser ”slafsigt” ut i Börjes katalogen, och där har vi väl också anledningen till varför ”modeller” (eller modelliknande tjejer) används i regel. Människan uppskattar ”skönhet” (vad det nu egentligen är!) eller åtminstone västvärldens uppfattning om denna, och det är givetvis också en anledning till att denna typ av tjejer används för fotojobb/modelljobb. Undrar hur många som höjt sin röst om Hööks använt modeller som vägt säg 100+ kg till en hel katalog, och jag undrar också hur mycket försäljningen varierat i samband med en sådan marknadsföring..!?

    Det säger jag som bär plagg i stl 40/42/44 – allt beroende på märke och tillverkare!!! 🙂 Allt är relativt.

    Svara
  8. Minstral

    Jag kan tycka att man kan ha modeller efter vilka storlekar man säljer. Några kan vara strl 34-36, men andra kan vara 44-46.

    Svara
  9. CeciliaL

    Har inte speciellt tänkt på att just Hööks modeller ser ut på något annat sätt än i nån annan katalog (fast jag bor inte i Sverige, så jag får inte deras katalog iaf), de ser väl mest ut som alla andra modeller, vad jag sett på deras sajt.

    MEN vad som irriterar mig med ridsportsmodeller är att de INTE ser ut som några hästtjejer – de står och putar med tuttarna och svankar med ryggen så häcken sticker ut, så tycker jag inte sportiga vältränade hästtjejer ser ut eller står. De har fluffigt flygigt hår i koifferade frisyrer – hästtjejer har väl för tusan håret under kontroll och om de är uppklädda för tävling, inte 17 har de hår som flyger omkring åt alla håll, då har man väl knut/tofs/fläta? Inte heller har man massor med makeup. Ser bara töntigt ut i ridsammanhang att vara så himla uppsnoffsad och spacklad. Den absolut märkligaste katalogbild jag sett på senaste är hos Premier Equine, som visade ridbyxor på modeller som var barfota och hade fötterna i stilettpumps?!??! Det går inte att se längre då de har kapat av bilderna precis vid fotknölen, men om ni kollar på http://www.premierequine.co.uk/pbscproductaspitmid12202149-c2x19478021 så kan man nästan se övre delen av lack-pumpsen!! Extremt märkligt. Tyckte även att reklamen för ryttarsmink (Nina R) nyligen var konstig – hårdspacklad brud i hatt (vem har det nuförtiden?!) och frack UTAN något under, dvs näck under fracken?!?! Hur tänkte de då?

    Svara
    • Birgitta

      Angående Nina R-reklamen tycker jag att det är synd att de inte utnyttjade det faktum att hon är himla söt UTAN smink och använde sig av en mer ”naturlig look”. Tycker hon ser finare ut på massor av egentagna bilder framför den som används i reklamen och som man lagt styling och proffsfotograf på.

      http://ninasrader.se/?p=11060

      Svara
      • CeciliaL

        Tycker sminkningen ar jattesnygg (aven om jag haller med om att en naturlig look skulle vara snyggare pa henne), men alltsa sa dar sminkar man sig inte nar man ar i stallet eller ens nar man ska tavla – ser bara konstigt ut med hast och ridklader till denna kvalls/festsminkning, tycker jag.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>