Är det bara jag…..

IMG_2425

….som får rysningar av en dylik åsyn 🙂 ?

Bilden är dessvärre inte arrangerad….

Har ni saker som ni inte klarar av att se i ett stall utan svåra plågor?

För egen del är en kvarlämnad bajshög på stallgången av någon som har gett sig ut på en ridtur faktiskt snäppet värre än ovan.

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag är med sig här! Det ska vara snyggt och prydligt när en är klar i stallet. Eller går ut och rider

    Svara
  2. Anneli

    Tycker även det där med att sopa efter sig. Igår precis som de (än så länge) bara 7 ggr jag kvällsfodret får jag alltid sopa ordentligt i hela stallgången efter att andra stått o borstat o kratsat hovar mm. Fine att sova upp de man spiller när man höår men andras skit är bara tråkigt 🙁 Att bara låta de bara och åka hem finns inte i min värld

    Svara
  3. Madeleine

    Jag blir knottrig av halm, hö i grepen.
    Men det är nog bara jag i stallet som tänker på det.

    Svara
    • Birgitta

      Märkligt nog noterade jag aldrig ev halm i greparna när jag stod på ridskolan i över 20 år- nu finns det inte på kartan att ens lämna ett strå.

      Jag var otroligt mycket slarvigare då liksom de flesta andra där.

      Helt klart tror jag att slarv smittar eller att man i alla fall är mer noga om ”alla” andra också är det.

      Svara
  4. Chessikatt

    Åh, känner igen det där… Sopar fulla med ”bös” är inte kul att mötas av heller. Eller en omockad ridbana… grr!

    Svara
    • Birgitta

      Bajs på ridbanan, enorma spår efter longering på ridbanan, balband som ligger framme och redskap upphängda på ”fel” håll stör mig också.

      Svara
  5. Frida

    Jag har lämnar alltid skiten i stallgången tills jag ridit klart men är ju eget stall så ingen som bryr sig. Jag brukar ha en röra av grejor under tiden jag är i stallet och fixar och röjer upp när jag är klar. Men som sagt ingen annan som lider av det, när jag stått uppstallad så har jag bättre ordning då jag inte tycker att någon annan ska behöva plocka upp efter mig eller störa sig på mina grejor eller bajshögar. Precis som att det är upp till mig om jag lämnar disk framme hemma på men på jobbet får jag så klart diska efter mig. Om det är något som kan störa mig så är det när man tvunget måste sopa när hästarna är inne bara för att det ska vara snyggt, tål inte när det blir en massa damm och stöv i luften som hästarna får andas in, de tål sånt sämre än vi.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag står ju i ett sådant pyttestall att minsta lilla som någon inte har sopat upp så måste jag och Vicke trampa i det.

      Inte så trevligt om det är bajs…

      Svara
      • Frida

        Inte så kul förstås, står man uppstallad får man ju sköta sig på ett annat sätt. Om jag har bajs i stallgången så drabbar det bara mig. Det är ju också skillnad på hur många som är i stallet. Är man 10 personer som alla struntar i att sopa och plocka bajs blir det snabbt kaos…. Så jag förstår alla som blir irriterade de flesta delar ju stall med andra och vem vill komma till stallet och börja med att plocka efter andra?

        Svara
  6. Lee

    Omockat ridhus, samt folk som haft hovslagare o det ligger söm kvar på stallgången *grrrr* (min egen hovis lämnar aldrig en söm efter sig, till skillnad från andra….)

    Svara
    • LenaB

      Fast det är väl inte hovslagrens sak att städa?? Det är väl hästägarens ansvar.

      Svara
      • Lee

        Jo, det var det jag menade att hen skiter i att städa upp efter sin sömdrällande Hovis… Det var mer en parantes att min egen Hovis lägger utdragen söm i en hink, så jag behöver aldrig städa söm iaf 🙂

        Svara
  7. Prick

    Som stallägare måste man vara tydlig med vilka regler som gäller. Och att de gäller alla. Tror absolut att slarv smittar men att också ordning och reda kan smitta lite. Gillar inte att sopa när hästarna inne även om man förstås inte ska behöva trampa i bajshögar.

    Svara
    • Birgitta

      I mångt tror jag att man som ny i ett stall antingen skärper sig lite extra i början alternativt ser hur andra gör och gör likadant själv- på gott och ont….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>