Tisdag- guldstjärna

image

Olof och jag har ett stående skämt huruvida Vicke har gjort sig förtjänt av en guldstjärna efter passen eller ej och idag konstaterade jag skämtsamt att jag hade kunnat köpa en häst till om jag sålde alla stjärnor som delats ut 🙂 !

Således blev det ännu ett lyckat pass där jag tack och lov fick bekräftat att jag jobbat rätt och bra med hemläxan.

Utmaningen är att ha en fortsatt korrekt form i samlingen; Vicke har alltid haft lätt för att fälla in skallen som ett försvar och då är det helt tomt där man vill ha ett jämnt stöd på båda tyglarna.

När han gör så får jag inte frestas att gå fram med handen och trycka på honom utan jag måste våga ha is i magen och vänta på rätt reaktion när jag har satt honom ÄNNU mer på bakbenen.

Han ska komma till stödet genom bakbenen (deras ökade samling) inte genom att jag rider fortare och hjälper honom att undkomma det arbete jag egentligen eftersträvar.

Idag var det också utomhuspremiär hos Olof och som jag påpekade var det ett stort plus att Vicke gick så bra där för det underlaget är något stummare än ridhusets och det brukar hämma Vicke både vad gäller form (drar ännu lättare in skallen) och mjukhet (kan få tillbaka skumpigheten i ryggen som annars aldrig märks sedan lång tid tillbaka).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>