Fråga från en läsare om engelska uppdateringar

Förfrågan från en bloggläsare:

Snälla skriv ett blogginlägg om alla som uppdaterar sina FB-statusar och insta-inlägg på engelska. Please!

Stör mig så på alla som vill vara internationella och skriver statusen på engelska. Ibland tror man att de använder Google translate för att engelskan är så dålig.

Sprider sig som ogräs. Tycker det är fånigt. Jag börjar genast tänka på Lorry- eller Galenskaparnasketcher om folk som sätter sig på alldeles för höga hästar. Kan inte ta dem på allvar alls- det känns bara larvigt.

Ja vad säger ni kära läsare?

Är detta något som ni också har lagt märke till och vad tycker ni i så fall?

Jag har märkt det på både Instagram och Facebook men tack och lov främst hos ”hästfolk” som jag inbillar mig kanske har en del internationella kunder- där kan jag till viss del förstå det.

Jag skulle själv aldrig göra det annat än i skämtsamma ordalag eller om jag typ skriver ”love my horse” 🙂 .

Men saker i stil som ”todays outfit – I really love the colours” och dylikt lär ni aldrig få läsa hos mig 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Ja, jag tycker inte heller att det är så konstigt? Har man flyttat runt lite och har vänner som inte förstår svenska, så vill man väl skriva så att alla förstår? Min man bloggar för övrigt på engelska, han skulle antagligen inte ha en enda läsare om han skev om sitt smala forskningsområde på svenska.

  Svara
 2. Sandra AW

  Jag håller mig till svenska. Alla dessa outfitsinlägg så tråkiga men de verkar uppskattas av läsare.
  Rider inte bättre pga outfit!

  Svara
 3. Hille

  Vet många som använder sociala medier för att hålla kontakten med släkt och vänner över hela världen så i mina ögon är det inget märkligt. Dock har jag en del Fb-vänner som inte förstår engelska så skulle jag behöva skriva något på engelska så hade jag skrivit det på svenska också.

  Svara
 4. Jossan

  Jag skriver typ alla mina inlägg på engelska. Jag har kompisar från Polen, Tjeckien, Tyskland, Österrike, Finland, Norge, Slovenien, Vitryssland och Ryssland (har säkert glömt något land). Det enda gemensamma språk vi alla har är engelskan. Ibland skriver jag både på svenska och engelska om det främst riktar sig till mina svenska vänner men det kan också intressera de andra. Sällan jag bara skriver något på svenska faktiskt.

  Tror din läsare har en väldigt inskränkt syn på det hela. Det är många som har rört på sig i Europa och har vänner från många länder. Jag har själv bott flera år i både Österrike och Tyskland tex. Måste vara rätt vanligt man har många internationella vänner .

  Svara
 5. Linda

  På insta skriver jag ofta på engelska eftersom de flesta av mina följare inte är svenska.
  Det vore ju konstigare, eller rent av otrevligt att bara skriva på svenska då.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>