Det finns hopp, del 1

IMG_2473

Det har tagit en jäkla tid och det har varit väldigt jobbigt i perioder men med min skickliga hovslagares hjälp och adekvata skor (aluminiumskor med kil) så ser det faktiskt inte längre ut som att Vicke ”sitter” på sina trakter utan hovvinklarna är  ändå hyfsat normala.

Så det finns hopp för hästar med både låga trakter och kass hovkvalité, man behöver liksom inte bara resignera och tänka att det är så det är.

I Vickes fall gjorde ju dessutom de kassa hovarna att skorna satt löst efter bara några veckor.

Jag tog även hjälp av ett medel (vätska som ska penslas på) som heter Keratex Hoof Hardener som jag upplevde stärkte hovarna. Nu har jag inte använt denna på flera månader men kommer absolut att göra det vid minsta återfall till dåligt horn.

6 kommentarer Skriv kommentar

      • DRESSYRLIV - från föl till stjärna och lite annat

        Haha… DET var minsann roligt 😀

        Anledningen till att jag frågade var att han har en ”bulle” strax ovanför kronranden som jag tycker mig se hos hästar med bockhov. Men å andra sidan är han för låg i trakten för en bockhov. Rigoletto har bockhov och hans ena hov ser ut ungefär som Vickes. Men lite märkligt svar att skratta…

        Svara
        • Birgitta

          Det jag tyckte var roligt är att det är hans håriga kronränder som gör att han ser nästan svullen ut. Jag brukar raka det området så synvillan försvinner.

          Nä… Mycket skit har det varit med dessa hovar men ingen bockhov dock…

          Svara
  1. Jenny

    Det syns att vad man gör nu är att försöka backa hoven en massa. Så props för det! Men sorgligt att man låtit hoven flyta iväg och bli så understucken och lång i tån att man måste göra så drastiska åtgärder som man kan se på bilden.
    Har du gjort ett hovslagarbyte eller hur kom man på att göra denna förändring?

    Svara
    • Birgitta

      Hästen blev oförklarligt halt när jag hade ägt den i ett halvår. Diagnos: hovledsvrickning som tog flera månader att läka ur.

      Nuvarande skoning på rekommendation av veterinär för att avlasta hovlederna.

      Provade först kilsulor men de trampas av lättare.

      Haft skoningen i över 1 år nu och samma hovslagare i typ 27 år.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>